Ελ. Γκρέτσα: Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης πρέπει να πάψει να είναι ακόμα ένας γραφειοκρατικός οργανισμός
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ελ. Γκρέτσα: Η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης πρέπει να πάψει να είναι ακόμα ένας γραφειοκρατικός οργανισμός

Η δημοτική σύμβουλος Πεντέλης, μέλος της παράταξης Μπροστά Μαζί, Έλενα Γκρέτσα, τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί γραφειοκρατικά και να είναι «ένας ζωντανός οργανισμός που λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών».

Συγκεκριμένα, η κ. Γκρέτσα αναφέρει:

«Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Πεντέλης πρέπει να πάψει να είναι ένας ακόμα γραφειοκρατικός οργανισμός, αλλά ένας ζωντανός οργανισμός που λύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών.

»Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις παρενέβην και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά με απλά ερωτήματα όπως:

»α) Τη χαρακτηριστική καθυστέρηση δύο-τριών μηνών εκ μέρους του Δήμου για την αλλαγή λαμπτήρων στους δρόμους, ενώ τα αιτήματα των δημοτών ευρίσκονταν καταγεγραμμένα σε ανάλογο βιβλίο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο ελλιπής φωτισμός των δρόμων ενδεχομένως να κινητοποιεί επίδοξους κακοποιούς, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο θερινών διακοπών. Στην πόλη μας κατεγράφησαν πολλές ληστείες κατοικιών την περίοδο του Αυγούστου 2021.

»β) Τις απομακρύνσεις εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων στους δρόμους της πόλης μας. Φυσικά και πρόκειται για μία χρονοβόρα ενέργεια με διαδικασίες που προβλέπονται και πρέπει να ακολουθηθούν, μα και σε αυτή την περίπτωση αιτήματα δημοτών ξεπερνούν ακόμα και τον 1,5 χρόνο χωρίς επίλυση.

»γ) Την παντελή έλλειψη ενημέρωσης, από τη διοίκηση και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, προς το σώμα των δημοτικών συμβούλων ή έστω των δημοτικών συνδυασμών, για το πρόγραμμα εκκίνησης -αγιασμών στα σχολεία της πόλης μας, καθιστώντας μας ανήμπορους να ανταποκριθούμε σε στοιχειώδεις ερωτήσεις συμπολιτών μας, όχι μόνο για το θέμα αυτό βέβαια, αλλά για το σύνολο των ενεργειών της διοίκησης».

Εν συνεχεία η κ. Γκρέτσα υπογραμμίζει:

«Τα παραπάνω αποτελούν μικρό δείγμα της πληθώρας δυσλειτουργιών και αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης στον Δήμο Πεντέλης, είναι περισσότερο πρόβλημα διαχείρισης ανθρώπινων πόρων και κυρίως διαδικασιών που απαιτούν οργάνωση, παρά οικονομικών μεγεθών, αφού οι συνεχείς απευθείας αναθέσεις ανθούν την περίοδο αυτή με κίνδυνο να εκπλαγούμε όλοι δυσάρεστα στο μέλλον.

»Πανελλαδική πρωτοτυπία φαίνεται να διεκδικεί ο Δήμος μας αφού δεν υφίστανται αντιδήμαρχοι Παιδείας, Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών, που υποδηλώνει έλλειψη στελεχών ή έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος για τους αντίστοιχους βασικούς τομείς.

»Η Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτεί υπευθυνότητα και ο εκφυλισμός της έγκειται στην ανυπαρξία συστημικής ικανότητας για αυτορρύθμιση. Υποχρέωση και έργο των αιρετών οφείλει να είναι η πίεση της παρούσας δημοτικής αρχής να διοικεί υπεύθυνα και με φρόνηση.

»Πεποίθησή μου είναι ότι ο πολίτης γίνεται πραγματικά ενεργός πολίτης μέσω της συμμετοχικής διαδικασίας, που είναι μέρος της ζωής του και οι αιρετοί καλούμεθα να καλλιεργήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη, την καλή πίστη και τη φροντίδα να υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας.

»Κλείνοντας θυμίζω τα λόγια του Παπαδιαμάντη: “Θα έλεγε τις ότι η χώρα αύτη ηλευθερώθη επίτηδες διά ν’ αποδειχθή ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet