Εορτασμός μνήμης από τον “Άγιο Γεώργιο Γκιούλμπαξε”
Κοινωνία

Εορτασμός μνήμης από τον “Άγιο Γεώργιο Γκιούλμπαξε”

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου της Δ.Κ. Μελισσίων Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση, με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πλατείας Μικρασιατών, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Εθνικής Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος», από τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μελισσίων ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΞΕ.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης ανέφερε στον χαιρετισμό του: «Αγαπητοί συμπολίτες, η πόλη μας, τα Μελίσσια, είναι ένας τόπος των απογοόνων των προσφύγων της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Έχει αυτή τη σφραγίδα, είναι η πόλη των απογόνων που έζησαν τη φρίκη αυτής της Εθνικής Καταστροφής, που κουβαλάν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ιωνίας και της Μικρασίας. Είστε όλοι εσείς που, με τις μνήμες των προγόνων σας, στηρίξατε και στηρίζετε τη νέα Ελλάδα.

Εορτή Γκιούλμπαξε (1)

Η Ιστορία σας και η Εθνική σας συνείδηση, ο Πολιτισμός που κουβαλάτε και οι Αγώνες σας μας κάνουν υπερήφανους. Σήμερα, η προσφυγιά του΄22 είναι η Ελλάδα. Στον ίδιο δρόμο της προσφυγιάς των προγόνων σας κινείται καθημερινά μια άλλη προσφυγιά ζωής, με άλλη Ιστορία, με άλλα χαρακτηριστικά, κυρίως όμως με άλλη θρησκεία. Φαίνεται διαφυγή από τη φρίκη του πολέμου προς τη ζωή και την ειρήνη. Η Ευρώπη μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση είναι αιφνιδιασμένη και ανέτοιμη να δρομολογήσει, με εθνική, ευρωπαϊκή και θρησκευτική προοπτική, αυτό το εγχείρημα που μπορεί να ανατρέψει εθνικές και ευρωπαϊκές ισορροπίες σε όλα τα επίπεδα.

Η πατρίδα μας, η Ελλάδα, στη δύσκολη αυτή περίοδο θα πρέπει, με ομόνοια, να πορευτεί με βάση τα μηνύματα της Μικρασιατικής  Καταστροφής. Με μπροστάρηδες τους άξιους, τους ικανούς, τους εργατικούς, τους τίμιους. Το οφείλουμε στην ιστορία και στη μνήμη των ηρώων μας. Η μάχη για τη διατήρηση της ελευθερίας μας, στο πλαίσιο των συμφερόντων και διαπλοκής, εθνικά και παγκόσμια που ζούμε, είναι θέμα ηγετών, αλλά και επαγρύπνησης όλων μας.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ – Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ, ΝΙΚΗ ΜΑΣ – Η ΟΜΟΝΟΙΑ.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΘΥΣΙΑΣ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο θεματικός αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Καίτη Μασμανίδου και Παναγιώτης Μούστρης, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων Γιώργος Μαγιάτης, εκπρόσωποι Συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Την οργάνωση και επιμέλεια του εορτασμού είχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Γκατζόλης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γκιούλμπαξε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet