Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα “δάση”
Κοινωνία

Επιστολή στον πρωθυπουργό για τα “δάση”

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο δήμαρχος Πεντέλης σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη διεκδίκηση εκ μέρους των δασαρχείων μεγάλων εκτάσεων στην Αττική (δες σχετικό ρεπορτάζ στα enypografa.gr «Δάση» τα περισσότερα Βόρεια Προάστια). Ακολουθεί η επιστολή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Καλαμβόκη 2α – 151 27 Μελίσσια
Τηλ. 2132050002- Fax 2106132333
Μελίσσια, 13 Μαρτίου 2014
ΑΡ. ΠΡΩΤ. : 6892

Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Σαμαρά Αντώνη

ΘΕΜΑ: Αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα

ΣΧΕΤ: “Χιλιάδες στρέμματα εντός του λεκανοπεδίου Αττικής διεκδικούν τα Δασαρχεία»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αιφνιδιασμό προκαλεί το σχετικό σύμφωνα με το οποίο ο κ. Υπουργός Οικονομικών εξετάζει να επιβάλλει όπως ανακοινώθηκε εφ΄ άπαξ τέλος τακτοποίησης σε ιδιοκτήτες ακινήτων για τις οποίες οι Γενικές Διευθύνσεις Δασών εμφανίζονται να εγείρουν δικαιώματα μέσω εγγραφής στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Μια τέτοια ρύθμιση πλήττει το σύνολο σχεδόν των ιδιοκτησιών των Δήμων Πεντέλης, Κηφισιάς, Διονύσου, Μαραθώνα, Ν.Μάκρης στο Πεντελικό και έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία και αναστάτωση στους ιδιοκτήτες.

Είναι αδιανόητο οι πολίτες να υφίστανται το δασικό «μπάχαλο» που δημιούργησε η επινόηση της τότε Υπουργού κ. Μπιρμπίλη, που σχεδίασε τους δασικούς χάρτες με βάση το υπόβαθρο του 1947, κατάσταση που παρασύρει την Κεντρική εξουσία σε λάθος πράξεις και ενέργειες.

Απαιτείται η προσωπική σας παρέμβαση για να σταματήσει το θέμα.

Αυτοί οι ερασιτεχνισμοί της διοίκησης οφείλουν να σταματήσουν προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην διοίκηση και η ηρεμία στην κοινωνία.

 Ο Δήμαρχος

 Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet