Επιτυχής η ημερίδα «Το Πεντελικό σε συνθήκες κλιματικής κρίσης – Απειλές & ευκαιρίες»
Κοινωνία

Επιτυχής η ημερίδα «Το Πεντελικό σε συνθήκες κλιματικής κρίσης – Απειλές & ευκαιρίες»

Την Κυριακή 31/3 πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ειδικών νομικών, πολεοδόμων, μηχανικών, δασολόγων, αρχαιολόγων, στην αίθουσα «Ι. Καποδίστριας» στη Δ.Κ. Πεντέλης, η ημερίδα του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η Πεντέλη μας» με τίτλο «Το Πεντελικό σε συνθήκες κλιματικής κρίσης – Απειλές & ευκαιρίες», με τη συμμετοχή και στήριξη του Δήμου Πεντέλης.

Η δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου συνεχάρη τον πρόεδρο του συλλόγου Νέστωρα Ζύγρα και τα μέλη για την εκδήλωση και στην ομιλία της αναφέρθηκε στα παρακάτω σημεία:

«Το Πεντελικό αποτελεί αδιαπραγμάτευτα τη σπουδαιότερη περιβαλλοντική παρακαταθήκη του Δήμου μας και του λεκανοπεδίου Αττικής, υπαγορεύοντας την συνθήκη της προστασίας και ανάδειξής του με όρους σεβασμού στο περιβάλλον και στην πολιτιστική σημασία του, με ήπιες και ανθρωποκεντρικές παρεμβάσεις για το βουνό μας, χωρίς φαραωνικά έργα.

Απαιτείται αυξημένη ετοιμότητα και σύγχρονα συστήματα προστασίας του βουνού, τα οποία δυστυχώς δεν υπάρχουν σήμερα. Ένα ζήτημα που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η διαχείριση των ρεμάτων του. Η συνετή τους διαχείριση και ο επιμελής καθαρισμός των αστικών και περιαστικών δασών θα ενισχύσει την βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής για όλους μας. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, απαιτείται, φυσικά, η συνεργασία όλων μας και σε αυτήν προσβλέπουμε».

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όθωνας Δημοσθένους, οι αντιδήμαρχοι Ιωάννης Ζούνης, Δήμητρα Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Τσούκλερης, Φώτης Φωτίου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Δημαράς, ο περιφερειακός σύμβουλος Άρης Βρούστης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παναγιώτης Πανάγος, ο πρόεδρος ΣΠΑΠ Βλάσης Σιώμος, ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο δημ. σύμβουλος Κωνσταντίνος Αποστολίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μερόπη Καπετανοπούλου, Αναστασία Αβραμίδη – Κοτσιρέα, Δημήτρης Αποστολάκος, Ιωάννης Ζώης, η νομική σύμβουλος του Δήμου Μίνα Δελάκου, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Γιώργος Λάλος, Αγγελική Βλάχου, Λευτέρης Λεβαντής, Γιώργος Πανάγος, Μαρία Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, καθώς και μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και πλήθος δημοτών.

Η ανακοίνωση του συλλόγου «Η Πεντέλη μας» για την ημερίδα:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet