“Εργαζόμενοι και ασθενείς στο έλεος του λαϊκισμού”
Κοινωνία

“Εργαζόμενοι και ασθενείς στο έλεος του λαϊκισμού”

Για πολιτικά υποκριτική παρουσία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη στην πρόσφατη συνέλευση των σωματείων εργαζομένων τον Νοσοκομείων  “Αμ. Φλέμινγκ” – “Σισμανογλείου” – “Παίδων Πεντέλης” κάνει λόγο σε σχετική ανακοίνωσή της η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πεντέλης, με επικεφαλής τον Τάσο Καρατζή. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μια ακόμα πολιτικά υποκριτική παρουσία του δημάρχου Πεντέλης κ. Στεργίου αποτελεί η ανακοίνωση ότι στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στα Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 19/06/14 πραγματοποιήθηκε συνέλευση που διοργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων των “Αμ. Φλέμινγκ” – “Σισμανογλείου” – “Παίδων Πεντέλης”, προσκαλώντας κόμματα, δημοτικές παρατάξεις, συλλόγους και φορείς από τους όμορους Δήμους. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το κλείσιμο του Νοσ/μείου 1ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ (Παπαδημητρίου), το επικείμενο κλείσιμο του “Αμ. Φλέμινγκ”, με βάση τις κυβερνητικές στοχεύσεις, η γοργά προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, καθώς και οι συνθήκες που επικρατούν στο “Σισμανόγλειο”, αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων κινδυνεύουν να χάσουν και τη θέση εργασίας τους μέσω της αξιολόγησης –κινητικότητας – διαθεσιμότητας και της κυνικότητας της κυβερνητικής πολιτικής και του αρμόδιου υπουργού.

Κατά την πάγια τακτική του, ο κ. Στεργίου παρουσιάστηκε στη συνέλευση μετά από 1⁄2 ώρα, ανέβηκε στο βήμα, όπου αφού λιβάνισε τον εαυτό του για τη δήθεν αγωνιστική στάση του την περίοδο των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στο “Αμαλία Φλέμινγκ” (καλοκαίρι 2012), δηλαδή για τις στοχευμένες περατζάδες του, προκειμένου να γίνει πρωτοσέλιδο στις τοπικές εφημερίδες και σε κάποια κανάλια, εξαφανίστηκε με την ακολουθία του.

Ήρθε, είδε και απήλθε. Φυσικά οι περσινοί… αγώνες του, όπως όλοι γνωρίζουμε, κατέληξαν στη συρρίκνωση του “Αμ. Φλέμινγκ” και την ολοκληρωτικό κλείσιμο της πτέρυγας “Μπόμπολα”. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο υπάκουσε στην πολιτική και της εντολές του τότε υπουργού κ. Α. Γεωργιάδη, αφού και οι δυο ανήκουν στο ίδιο κόμμα (Ν.Δ.), όχι μόνο στήριξε και ψήφισε τη διαθεσιμότητα που καταδίκαζε τους εργαζόμενους, αλλά δεν είπε κουβέντα ούτε για το κλείσιμο και το ξεπούλημα του “Παπαδημητρίου” και του δάσους του. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. Ούτε για την πλήρη απαξίωση του “Φλέμινγκ”.

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, αλλά και οι λαϊκές οικογένειες του Δήμου Πεντέλης και όμορων Δήμων, πρέπει να βγάλουν τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα τους, και να καταδικάσουν την πολιτικά απεριόριστη υποκρισία της πολιτικής στάσης του δημάρχου Πεντέλης, αλλά και των δημάρχων των γύρω Δήμων, αφού τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα νοιώθουν στο πετσί τους κάθε φορά που έχουν ανάγκη από παροχές Υγείας.

Από πλευράς της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος Τάσος Καρατζής, τόνισε ότι οι αγώνες των εργαζομένων θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ ως πλήρης νοσοκομειακή μονάδα και όχι ως παράπηγμα του “Σισμανογλείου”, επίσης τονίστηκε η επείγουσα αναγκαιότητα της ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΩΡΕΑΝ.

ΜΕΛΙΣΣΙΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet