Εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης σε σχολικά κτήρια του Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης σε σχολικά κτήρια του Δήμου Πεντέλης

Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σταδιακά οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης των σχολικών μονάδων Δήμου Πεντέλης, με βάση το πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολείων που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την ευκαιρία της διακοπής λειτουργίας των σχολείων την περίοδο αυτή, ένας σημαντικός αριθμός εργασιών που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την περίοδο που θα είναι κλειστά τα σχολεία τα Χριστούγεννα, επισπεύσθηκαν, υλοποιούνται και θα ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η διοίκηση, πραγματοποιούνται εργασίες στα εξής σχολικά κτήρια:

  • Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων επισκευάσθηκαν οι στέγες και οι μονώσεις που είχαν φθαρεί σε κάποιες από τις αίθουσες. Ασφαλτοστρώθηκε ο αύλειος χώρος και προστέθηκαν ελαστομερή δάπεδα σε ένα γήπεδο μπάσκετ και σε ένα γήπεδο βόλλεϋ-χάντμπολ.
  • Στο 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης στοιχείων του φέροντος οργανισμού, εργασίες στεγανοποίησης δωμάτων λόγω αστοχίας της υγρομόνωσης του δώματος και της ταράτσας, τόσο σε επίπεδο ασφαλτικής μεμβράνης όσο και σε επίπεδο εισροής ομβρύων υδάτων.
  • Στο παράρτημα του 3ου-5ου Νηπιαγωγείου στο κτήριο Μπόμπολα αντικαταστάθηκε ο λέβητας πετρελαίου με λέβητα φυσικού αερίου και τοποθετήθηκαν νέες σωληνώσεις και θερμαντικά σώματα, ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του αυλείου χώρου και τοποθέτηση των οργάνων και παιχνιδιών.
  • Στο παράρτημα του 1ου-6ου Νηπιαγωγείου που στεγάζεται στο Κοινωνικό Κέντρο, ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του αυλείου χώρου.
  • Στο Νηπιαγωγείο Πεντέλης πραγματοποιήθηκαν σιδηρουργικές παρεμβάσεις στην περίφραξη του σχολείου και τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας.
  • Στο παράρτημα του Νηπιαγωγείου Πεντέλης στο Κρυστάλλειο τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας.
  • Στο Δημοτικό Νέας Πεντέλης έγινε επίστρωση με ελαστομερές στο γήπεδο μπάσκετ και τοποθετήθηκε και δάπεδο ασφαλείας στην πίσω πλευρά του προαυλίου.
  • Στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο έγινε επίστρωση με ελαστομερές στα γήπεδα μπάσκετ και βόλλεϋ.

«Η δημοτική αρχή έχει προτεραιότητα να βρίσκονται οι κτηριακές υποδομές των σχολείων σε πολύ ψηλά επίπεδα. Με συγκεκριμένα έργα ανταποκρίνεται στην απαίτηση αυτήν και στέκεται δίπλα στις ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, στηρίζοντας έμπρακτα τη δημόσια εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet