Η σχολική κοινότητα στην Πεντέλη προετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολείων
Κοινωνία

Η σχολική κοινότητα στην Πεντέλη προετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολείων

Την Τέταρτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πεντέλης, θεσμική συνάντηση μεταξύ των Φωτεινής Μαρκαντώνη, προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης, Αιμιλίας Λεονταρίτου, προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Σέβης Πάχη, προέδρου της Δευτεροβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής, Παναγιώτη Κρανιώτη, αντιπροέδρου της Δευτεροβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής, Ελένης Πολίτη, εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Κοινωνικής Πολιτικής/ιατρός, Περικλή Μπουρσινού, τεχνικού συμβούλου της δημάρχου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Πεντέλης.

Η θεσμική συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης από πλευράς των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών για το σχέδιο δράσης και τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος για τη σωστή υγειονομική φροντίδα και την ομαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων από τις 11 Μαΐου για την Γ’ Λυκείου και από  18 Μαΐου για Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνάσια.

Συγκεκριμένα οι Σχολικές Επιτροπές έχουν προβεί στις παρακάτω ενέργειες:

Προσωπικό καθαρισμού

Έγινε συμπλήρωση του προσωπικού καθαρισμού από την πρωτοβάθμια  στις σχολικές μονάδες ως ακολούθως:

  1. Γυμνάσιο Πεντέλης 2 άτομα
  2. Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης 2 άτομα
  3. Γυμνάσιο Μελισσίων 2 άτομα
  4. Λύκειο Πεντέλης 2 άτομα
  5. Λύκειο Νέας Πεντέλης 2 άτομα
  6. Λύκειο Μελισσίων 4 άτομα

Το ανωτέρω προσωπικό καθαρισμού θα είναι στις σχολικές μονάδες από την έναρξη σχολικού ωραρίου. 

Για επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων αναμένονται οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας. 

Σε περίπτωση που λειτουργήσουν τα Δημοτικά Σχολεία, τα κενά του προσωπικού καθαρισμού θα καλυφθούν από τα ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού.

Ενημέρωση – Διαδικασίες καθαρισμού

Το προσωπικό καθαριότητας έχει ενημερωθεί πλήρως από τις Σχολικές Επιτροπές για τα μέρη, τον τρόπο και τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να καθαριστούν οι επιφάνειες των σχολικών μονάδων. 

Εφοδιασμός με υλικά καθαρισμού       

Έχουν εφοδιαστεί όλα τα σχολεία με το κατάλληλο υγειονομικό υλικό. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν μέσα σε κάθε τάξη αντισηπτικά. Στις διευθύνσεις των σχολείων θα υπάρχουν σε επάρκεια γάντια και μάσκες προκειμένου να διατεθούν σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος. Επίσης θα γίνεται τακτικός ανεφοδιασμός με υλικά καθαρισμού.

Απολύμανση

Τα σχολεία έχουν καθαριστεί όλα με χλωρίνη. Στις ειδικές οδηγίες που έδωσε η κ. Ελένη Πολίτη, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, τονίστηκε η χρήση ποτηριών μιας χρήσεως και παρακάλεσε να ενημερωθούν οι γονείς και κηδεμόνες ότι το κάθε παιδί πρέπει να χρησιμοποιεί το ατομικό/προσωπικό μπουκαλάκι νερού.

Αφού τελείωσε η ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς, η Ένωση Γονέων έκανε τις παρακάτω τοποθετήσεις:

Θερμομέτρηση

Η Ένωση ζήτησε να γίνεται κάθε πρωί στην είσοδο της σχολικής μονάδας θερμομέτρηση των μαθητών. 

Αθλητικοί χώροι

Σε ερώτηση εάν με την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, θα ανοίξουν και οι αθλητικοί χώροι για τις ομάδες, η απάντηση ήταν αρνητική καθώς ισχύει ακόμα η οδηγία του υπουργείου Αθλητισμού.

Ατομικό τσαντάκι υγιεινής

Η Ένωση πρότεινε κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων να παραδίδει κάθε πρωί η Σχολική Επιτροπή σε κάθε υποψήφιο ένα ατομικό τσαντάκι υγιεινής, που να περιέχει: αντισηπτικό, μάσκα, μαντηλάκια και γάντια μιας χρήσεως.

Η Σχολική Επιτροπή αποδέχτηκε να υλοποιήσει την πρόταση, αρκεί να μην υφίσταται πρόβλημα από το υπουργείο Παιδείας.

Σύσταση επιτροπής ενημέρωσης 

Η Ένωση ζήτησε από τους εκπροσώπους των Σχολικών Επιτροπών να δημιουργηθεί μια Επιτροπή που θα αποτελείται από αρμόδιους του Δήμου και έναν εκπρόσωπο της Ένωσης που θα αναλάβει την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας για την υγειονομική φροντίδα, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κορωνοϊού. 

Τελειώνοντας, η Ένωση επισήμανε στις Σχολικές Επιτροπές ότι θα παραμείνει συμπαραστάτης σε όλη αυτή  την προσπάθεια που γίνεται, αλλά παράλληλα θα παρακολουθεί τις ενέργειες και εξελίξεις, προκειμένου να  επέμβει με μοναδικό κίνητρο την υγειονομική ασφάλεια την Σχολικής Κοινότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet