Θα διατηρηθούν οι δομές στήριξης των γυναικών – θυμάτων βίας
Κοινωνία

Θα διατηρηθούν οι δομές στήριξης των γυναικών – θυμάτων βίας

Ο Δήμος Πεντέλης, αποσκοπώντας στην άμεση ενημέρωση των δημοτών, κάνει γνωστό ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, επιβεβαιώνει ότι οι δομές στήριξης των γυναικών – θυμάτων βίας θα διατηρηθούν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, «διαψεύδονται κατηγορηματικά όλα τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020».

Ο Δήμος Πεντέλης, αναφέρεται, «είχε πάρει θέση επί του ζητήματος προωθώντας την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και επιμένοντας  στη διατήρηση “πάση  θυσία” και ανάπτυξη των δομών αυτών».

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων υλοποιεί το «Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών» που στοχεύει στην πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Ακόμη λειτουργεί 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για γυναίκες – θύματα βίας SOS 15900 (www.womensos.gr) η οποία στα 3,5 χρόνια λειτουργίας της έχει δεχθεί περισσότερες από 18.000 κλήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet