Ισότητα και Δικαιοσύνη για τη γυναίκα
Κοινωνία

Ισότητα και Δικαιοσύνη για τη γυναίκα

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων.

Υπεύθυνες για τη διοργάνωση της γιορτής ήταν η αντιδήμαρχος Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, σε συνεργασία με την υπεύθυνη αιμοδοσίας του Δήμου Αγνή Ζώη και την αντιπρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Σίσσυ Ντούρη.

Στην τοποθέτησή της η αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα έκανε αναδρομή στην ιστορία του γυναικείου κινήματος και στις ημερομηνίες σταθμούς στα θέματα των δικαιωμάτων των γυναικών χθες, σήμερα, αύριο. Αναφέρθηκε στις σημαντικές πρωτοβουλίες, ενέργειες και πρακτικές του Δήμου για την εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών καθώς και την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Πεντέλης στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των δύο φύλλων στις τοπικές κοινωνίες.

Στην ομιλία της η κ. Αγνή Ζώη αναφέρθηκε στα θύματα βίας κατά των γυναικών και στη διαχρονική προσφορά τους στον εθελοντισμό.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης εξέφρασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του για όλες τις γυναίκες, που αποτελούν την υπέρτατη αξία σεβασμού, αγάπης και ύπαρξης της ίδιας της ζωής.

Παράλληλα, εξήρε το γεγονός ότι μετά από αγώνες για ισοτιμία στην εργασία, στα κοινωνικά και πολιτικά τους δικαιώματα, οι γυναίκες κατάφεραν να εδραιώσουν τη θέση τους στη σύγχρονη κοινωνία. «Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη γυναικεία παρουσία σε όλες τις δράσεις γιατί πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες των γυναικών και ενισχύουμε το ρόλο τους στην τοπική κοινωνία έμπρακτα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Αιμιλία Τσουλφά, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Μπουσίου, ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Αναγνωστοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Γκατζόλης, Βασίλης Κωστόπουλος, Σάββας Βορέας, η τοπική σύμβουλος Εύη Ευαγγελίου, η πρόεδρος των ΚΑΠΗ Μελισσίων Τίτσα Κυβέλου, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, γυναικείων οργανώσεων, πολιτιστικών συλλόγων και πολλοί δημότες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet