Καταγγελία δημότη για ελλιπή μέριμνα του Δήμου Πεντέλης απέναντι στον ιό του Δ. Νείλου
Κοινωνία

Καταγγελία δημότη για ελλιπή μέριμνα του Δήμου Πεντέλης απέναντι στον ιό του Δ. Νείλου

Για απουσία ενημέρωσης για τον κίνδυνο από τον ιό του Δυτικού Νείλου, αλλά και ειδικών ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών, μέσω των οποίων μεταδίδεται, κατηγορεί τη δημοτική αρχή Πεντέλης ο δημότης και κάτοικος Μελισσίων Γεώργιος Βλάχος.

Στην καταγγελία του ο κ. Βλάχος αναφέρει:

Η προστασία της υγείας και ζωής των συνδημοτών μας από τον κορωνοϊό είναι θέμα ατομικής και συλλογικής υπευθυνότητας! Η προστασία όλων όμως από τον άκρως επικίνδυνο ιό του Δυτικού Νείλου είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής! Διότι όλοι οι ειδικοί βεβαιώνουν ότι κύρια αιτία μόλυνσης και μετάδοσης, είναι τα κουνούπια!

Από ερωτήσεις σε δεκάδες συνδημότες, ουδεμία ενέργεια ενημέρωσης για τον κίνδυνο αυτόν έχει γίνει από τον Δήμο! Πολύ χειρότερη, επικίνδυνη και εξοργιστική είναι η πλήρης απουσία ειδικών ψεκασμών, κυρίως σε εστίες υψηλού κινδύνου (κάδοι απορριμάτων, ρέματα, λιμνάζοντα ύδατα κ.λπ.)!

Στα δύο ρέματα που διασχίζουν την ενορία Αγίας Μαρίνας Μελισσίων, η απουσία κάθε μέτρου πρόληψης είναι μνημειώδης! Όχι μόνον παντελής έλλειψη ψεκασμών, αλλά παντελής έλλειψη καθαρισμού των ρεμάτων και καθαριότητας των παραπλήσιων οδών! Τα πεσμένα φύλλα, ιδεώδες προσάναμμα για κάθε αιτία πυρκαϊάς! Πάντα μετά θα κλαίμε; Η έννοια της πρόληψης υπάρχει στο λεξιλόγιο της Δημοτικής Αρχής;

Τα χρήματα δίνονται (δυστυχώς) σε ημιτελείς ασφαλτοστρώσεις για show off. Η υγεία των δημοτών στα… αζήτητα!

Κατάντια! Φαίνεται πως η υγεία και ζωή των δημοτών είναι «φθηνή» και τελευταίας προτεραιότητας για τους υπεύθυνους του Δήμου!

Να καλέσω όλους τους συνδημότες, σε περίπτωση κρούσματος (ο μη γένοιτο) από ιό του Δυτικού Νείλου στο στενό περιβάλλον τους, άμεσα να προχωρήσουν σε αγωγές κατά των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, διεκδικώντας και ανάλογες αποζημιώσεις. Η παρατεταμένη αμέλεια, η συνεχής απραξία, η κατ’ εξακολούθηση αδιαφορία, δεν είναι απλώς παράλειψη καθήκοντος, αγγίζει τα όρια του δόλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet