ΚΕΠ Υγείας ιδρύει ο Δήμος Πεντέλης
Κοινωνία

ΚΕΠ Υγείας ιδρύει ο Δήμος Πεντέλης

Μετά την επανένταξή του, προ ολίγων μηνών, στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την προ λίγων ημερών δημιουργία του Ιατρείου Μνήμης, ο Δήμος Πεντέλης κάνει ένα ακόμα βήμα στον τομέα της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής.

Δημιουργεί ΚΕΠ Υγείας, το οποίο είναι μια νέα δημοτική δομή, που βασική αποστολή του είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όπως:

 1. Καρκίνος του παχέος εντέρου.
 2. Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.
 3. Καρκίνος του μαστού.
 4. Καρδιοαγγειακός κίνδυνος.
 5. Ανεύρυσμα αορτής.
 6. Καρκίνος του προστάτη.
 7. Μελάνωμα.
 8. Κατάθλιψη.
 9. Άνοια.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Τα ζητήματα της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που παρά τις αντιξοότητες, υλοποιούμε τις εκλογικές μας εξαγγελίες τη μία μετά την άλλη στον τομέα αυτόν.

»Το ΚΕΠ Υγείας είναι ένας καινοτόμος θεσμός υγείας, μια νέα δομή που δημιουργήθηκε με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στον τομέα της προληπτικής ιατρικής. Φιλοδοξούμε να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας, την ενημέρωση και την πρόληψη σε θέματα υγείας, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη μένει απροστάτευτος. 

»Αυτό αποτελεί κύριο μέλημα μας στην υγεία και για τον λόγο αυτόν αγωνιζόμαστε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως διοίκηση του Δήμου».

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας – 1 Οκτωβρίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου), το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πεντέλης διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Ιατρείο Μνήμης ειδική δράση με θέμα: «Ασκήσεις Ισορροπίας και Ενδυνάμωσης για Ηλικιωμένους».

Η δράση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την πρόληψη των πτώσεων και βελτίωση της ισορροπίας και της μυϊκής ενδυνάμωσης.

Πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πεντέλης, παρουσία φυσικοθεραπευτή και γυμναστή, λαμβάνοντας όπως πάντα όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΚΕΠ Υγείας:

 • Επόπτης Προγράμματος: Τσιοπανάς Βασίλης, ψυχολόγος.
 • Τηλ. αριθμοί επικοινωνίας: 210 8100884, εσωτ. 21 & 22.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet