Κ. Βαρλαμίτης: Να συγκληθεί το Δ.Σ. Πεντέλης για βοήθεια στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό
newsbomb.gr
Κοινωνία

Κ. Βαρλαμίτης: Να συγκληθεί το Δ.Σ. Πεντέλης για βοήθεια στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητεί ο επικεφαλής της παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να συγκεκριμενοποιηθούν οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό».

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρλαμίτης αναφέρει:

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί από όλους μας ως πράξη εγκληματική, η οποία στρέφεται ενάντια στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των λαών.

Ο νεοτσαρισμός της ρωσικής πολιτικής, σε συνδυασμό με την επεκτατική πολιτική του ΝΑΤΟ και την αδυναμία της Ε.Ε. να δημιουργήσει ένα ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία, δημιουργούν συνθήκες επαναφοράς του πλανήτη στην εποχή του ψυχρού πολέμου και της απειλής ενός πυρηνικού ολέθρου.

Η προάσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και η απαίτηση να σταματήσει τώρα ο πόλεμος αποτελεί κύριο μέλημα όλων μας. Παράλληλα οφείλουμε, από την πλευρά μας, να πάρουμε πρωτοβουλίες βοήθειας και ανακούφισης τόσο των προσφύγων που έχουν ήδη αναγκαστεί να φύγουν από τις εστίες τους (ήδη 500.000 άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί και έχουν περάσει τα σύνορα) όσο και της μεγάλης ομάδας της ομογένειας που ζει εκεί».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet