ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: To NIEN εκπέμπει SOS – Πάρτε μέτρα τώρα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης: To NIEN εκπέμπει SOS – Πάρτε μέτρα τώρα

Με αφορμή τη μικρή εστία πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής 22/6 στον τελευταίο όροφο του εγκαταλελειμμένου Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικοκύ (ΝΙΕΝ), στα Μελίσσια, η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης ζητά από την Πολιτεία αυξημένα μέτρα προστασίας στον χώρο.

Ειδικότερα, τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώνουν τα εξής:

Με ιδιαίτερη ανησυχία απευθυνόμαστε στο υπουργείο Εργασίας και στη διοίκηση του ΕΦΚΑ, στη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης, στην Περιφέρεια Αττικής, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και στο Δασαρχείο Πεντέλης σχετικά με την πρόσφατη πυρκαγιά μέσα στο κτήριο του ΝΙΕΝ που βρίσκεται εντός του δάσους του ΝΙΕΝ, στην καρδιά των Μελισσίων.

Ανεξάρτητα από τις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν από τους αρμόδιους για τα αίτια τις φωτιάς, καθώς βρέθηκαν μπιτόνια και αυτοσχέδια βεγγαλικά, η επικίνδυνη κατάσταση του κτηρίου προϊδεάζει για το τι μπορεί να συμβεί.

Είναι ντροπή να έχει παραδοθεί στην εγκατάλειψη και να οδηγείται στην καταστροφή ένα κτήριο-μνημείο μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής που χτίστηκε με τις εισφορές των ναυτεργατών της χώρας. Αυτή η κατάσταση άλλωστε ανοίγει την όρεξη και σε επίδοξους επενδυτές που θέλουν να «αξιοποιήσουν» το κτήριο και να αλλάξουν τις χρήσεις γης της δασικής έκτασης.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Ο λαός των Μελισσίων δεν θα επιτρέψει ούτε την παραπέρα φθορά και καταστροφή, αλλά ούτε και την εμπορευματοποίηση του χώρου.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Καθαρισμό του εσωτερικού του κτηρίου και απομάκρυνση μπάζων και επικίνδυνων υλικών.
  • 24ωρη επαρκή φύλαξη του κτηρίου, από μόνιμο προσωπικό του Δήμου.
  • Προσλήψεις μόνιμων πυροσβεστών.
  • Στάθμευση πυροσβεστικού οχήματος και προσωπικού μέσα στην έκταση του ΝΙΕΝ τουλάχιστον για τους θερινούς μήνες.
  • Ενιαίος σχεδιασμός για τη δασοπροστασία  και του γειτονικού δάσους Παπαδημητρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet