Με τον Αλκ. Στεφανή συναντήθηκε η Δ. Κεχαγιά για τη μεταφορά προσφύγων στην πτέρυγα Μπόμπολα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Με τον Αλκ. Στεφανή συναντήθηκε η Δ. Κεχαγιά για τη μεταφορά προσφύγων στην πτέρυγα Μπόμπολα

Συνάντηση της δημάρχου Πεντέλης, Δήμητρας Κεχαγιά, και του υφυπουργού Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδη Στεφανή, ειδικού συντονιστή για τη μετακίνηση αιτούντων άσυλο από τα νησιά, πραγματοποιήθηκε στις 8:30 σήμερα το πρωί, Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019, μετά τη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει η δήμαρχος Πεντέλης στον κ. Στεφανή την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του υφυπουργού, συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Πεντέλης η δήμαρχος και ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Καρβουνάκης.

Η συζήτηση αφορούσε στην ανάκληση της απόφασης του υπουργείου Εργασίας περί παραχώρησης της πτέρυγας Μπόμπολα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη φιλοξενία μεταναστών/προσφύγων και κινήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκηση του Δήμου, σε πολύ θετικό κλίμα.

Η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά διά ζώσης ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της και ζήτησε για ακόμα μια φορά να μην χρησιμοποιηθεί η πτέρυγα Μπόμπολα του «Αμαλία Φλέμινγκ» για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων και ο Δήμος να ενταχθεί στον περιφερειακό σχεδιασμό.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε σχετικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου: «Θα μελετήσουμε εκ νέου εκτενώς το ζήτημα σε πλήρη συντονισμό και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού».

Μετά τη συνάντηση η δήμαρχος Πεντέλης δήλωσε:

«Πλέον μετά από τη σημερινή συνάντηση, διαπιστώνω ότι ο νέος συντονιστής της κυβέρνησης για το θέμα, τον οποίο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στην προχθεσινή επιστολή μου, αντιλαμβάνεται απόλυτα τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία, όπως του τα εξέθεσα. Προσωπικά πλέον πιστεύω στη θετική για εμάς έκβαση του θέματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet