Νέα Άνθρωποι – Νέα Αρχή: «Θεομπαίχτης» ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Άνθρωποι – Νέα Αρχή: «Θεομπαίχτης» ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης

Την απόσυρση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης («Δωρεά δημοτικού ακινήτου, υπό Διαλυτική Αίρεση Δικαίου, για αποπεράτωση ή επέκταση του Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ – Προφήτου Ηλία Πεντέλης), στη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018, σχολιάζει καυστικά η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη.

Η απόσυρση έγινε καθώς, μετά από παρέμβαση της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Δήμητρας Κεχαγιάς, αποκαλύφθηκε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο εμφανίζεται στους πίνακες του Κτηματολογίου ως «αγνώστου ιδιοκτήτη».

Η παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

«Θεομπαίχτης» ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης
Πήγε να δωρίσει στον Ενοριακό Ι.Ν. Αγ. Σεραφείμ – Προφήτη Ηλία Πεντέλης οικόπεδο που δεν του ανήκει!

Ξεπερνά κάθε όριο ο πολιτικός αμοραλισμός της διοίκησης του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη. Ο δήμαρχος δεν δίστασε να εμπαίξει ακόμη και τους ανθρώπους του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Σεραφείμ – Προφήτη Ηλία Πεντέλης, υποσχόμενος ότι θα τους παραχωρήσει οικόπεδο έκτασης 920,50τ.μ. στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, προκειμένου να αποπερατώσουν τον Ιερό Ναό.

Εκπρόσωποι του Ιερού Ναού βρέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, περιμένοντας να υλοποιηθεί η δέσμευση του δημάρχου, αλλά, αντί αυτού, έγιναν μάρτυρες ενός ακόμη «ξεμπροστιάσματος» του κ. Στεργίου, αφού αποκαλύφθηκε ότι το οικόπεδο που η  διοίκηση σκόπευε να παραχωρήσει ως δωρεά στον Ιερό Ναό απλούστατα «δεν ανήκει» στον Δήμο!

Όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Στεργίου, μετά από τη διακοπή της συνεδρίασης και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τους συνεργάτες του, το εν λόγω ακίνητο εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο ως «αγνώστου ιδιοκτήτη». Όσο για τις δικαιολογίες που… ψέλλισε περί του ότι το ακίνητο εμφανιζόταν ως ιδιοκτησία του Δήμου στην… προ Κτηματολογίου εποχή και ότι ο Δήμος θα κάνει προσφυγή για να λύσει το θέμα, μοιάζουν με αυτό που λέει ο λαός «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Αυτό που περίτρανα αποκαλύφθηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης είναι ότι ο κ. Στεργίου δεν διστάζει προκειμένου να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του δημάρχου να ξεγελά τους πάντες, τάζοντάς τους τα πάντα. Τακτική που, όσο θα πλησιάζουμε στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, θα γίνεται ολοένα και πιο εμφανής.

Εμείς απλώς θα του υπενθυμίσουμε τη ρήση του Αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν: «Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet