Να δοθεί το όνομα του Μ. Γλέζου σε οδό του Δήμου Πεντέλης ζητά η παράταξη «Πεντέλη 2020»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Να δοθεί το όνομα του Μ. Γλέζου σε οδό του Δήμου Πεντέλης ζητά η παράταξη «Πεντέλη 2020»

Με επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Άγγελος Παλαιοδήμος (επικεφαλής), Άντα Μπούσουλα-Χάνου, Σπύρος Φρεμεντίτης και Παναγιώτης Κρανιώτης, η δημοτική παράταξη «Πεντέλη 2020» ζητά τη μετονομασία μία οδού του Δήμου σε «Μανώλη Γλέζου», προς τιμήν του μεγάλου αγωνιστή που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Στην επιστολή της η παράταξη αναφέρει:

Πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο Μανώλης Γλέζος, μια εμβληματική μορφή της ιστορίας της χώρας, ένας πατριώτης που χαρακτηρίστηκε από διεθνείς προσωπικότητες ως ο πρώτος Ευρωπαίος παρτιζάνος, για το κατόρθωμα του, αυτό της αποκαθήλωσης της χιτλερικής σημαίας και της έπαρσης της ελληνικής στον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Ένας πολιτικός που υπηρέτησε την ελληνική πολιτεία ως βουλευτής και ευρωβουλευτής, αλλά και την αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος της κοινότητας Απειράθου στη Νάξο.

Ένας ήρωας που αγωνίστηκε για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και για αυτούς τους αγώνες του καταδικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε αλλά ποτέ δεν λύγισε.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτή την τεράστια ιστορική προσωπικότητα ζητούμε να εισάγετε ως τακτικό θέμα στη επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη λήψη απόφασης για την ονοματοδοσία οδού του Δήμου μας με το όνομα του τελευταίου παρτιζάνου «Μανώλη Γλέζου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet