Ξεκινά το έργο μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τη Νέα Πεντέλη
Κοινωνία

Ξεκινά το έργο μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τη Νέα Πεντέλη

Η διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, ενέκρινε χθες (11/3) το σχέδιο σύμβασης μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και του αναδόχου που θα εκτελέσει το έργο της μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης από τη Νέα Πεντέλη, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την απόφαση αυτή, που είναι βασικό προαπαιτούμενο για την υπογραφή της σύμβασης, ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης εκτέλεσης του έργου. Ο ανάδοχος έχει προθεσμία μερικών ημερών να καταθέσει στις υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ τα προβλεπόμενα από τον νόμο δικαιολογητικά και αμέσως μετά θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει να εκτελείται το έργο.

Η δημοτική αρχή της Δήμητρας Κεχαγιά, από την ανάληψη των καθηκόντων της προσπάθησε και πέτυχε, το έργο να χρηματοδοτηθεί από τον ΑΔΜΗΕ και το ΕΣΠΑ και όχι στο σύνολό του από πόρους του Δήμου Πεντέλης και δάνειο, όπως το δρομολογούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Έτσι ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 2.565.000 ευρώ που είναι η συμβατική δαπάνη του έργου», αναφέρει η διοίκηση του Δήμου.

Η κ. Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανούσο Μανουσάκη, τον οποίο ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία μας. Πλέον λίγες μέρες μας χωρίζουν από την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη του έργου. Πετύχαμε τον στόχο μας να υλοποιηθεί το έργο χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση για τον Δήμο και τους δημότες. Η χθεσινή έγκριση των υπηρεσιών του ΕΣΠΑ, είναι η σφραγίδα που πιστοποιεί την επίτευξη του στόχου μας

»Με απόφασή μου, ο συνεργάτης μου κ. Παναγιώτης Κανατούλας, θα παρακολουθεί για λογαριασμό της δημοτικής αρχής την ομαλή υλοποίηση του έργου».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet