Ο ΣΜΑ στα Μελίσσια απασχόλησε τον Αγγ. Παλαιοδήμο και εκπροσώπους 6 περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής
Κοινωνία

Ο ΣΜΑ στα Μελίσσια απασχόλησε τον Αγγ. Παλαιοδήμο και εκπροσώπους 6 περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής

Το Σάββατο 20/2/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη 2020 – Πράσινη Έξυπνη Δημοκρατική Πόλη, κ. Άγγελου Παλαιοδήμου, που έλαβε τη σχετική πρωτοβουλία, παρουσία και του δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κρανιώτη, με τους εκπροσώπους των έξι περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής, κ. Βαρλαμίτη Κωνσταντίνου, κ. Ζύγρα Νέστορα και κ. Σμαραγδή Μαρίνας, που αντιτίθενται στη λειτουργία του ΣΜΑ Πεντέλης, σε προστατευόμενη περιοχή του Πεντελικού και του Βαθυρέματος, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του συνδυασμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη δίωρη συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν την κατηγορηματική  αντίθεσή τους με την λειτουργία ΣΜΑ στο κοιμητήριο Μελισσίων, ενώ διαπιστώθηκε σύμπλευση απόψεων σε σχέση με την ανάγκη σχεδιασμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση στην ανακύκλωση και σύμφωνα και με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ). Στον σχεδιασμό αυτόν, επισημάνθηκε, ότι μπορεί να προβλέπεται ΣΜΑ μόνο εάν αυτό αποδειχθεί αναγκαίο, με βάση σχετική  οικονομοτεχνική μελέτη και μόνο μετά από μελέτη χωροθέτησης και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σε θέση εκτός περιοχών προστασίας του Πεντελικού και των παραρεμάτιων Ζωνών Α’, επισημαίνει η παράταξη Πεντέλη 2020.

Όπως αναφέρει ο συνδυασμός, διαπιστώθηκε, επίσης, κοινή θέση για τη λειτουργία πολυθεματικού χώρου άθλησης και αναψυχής στο Θάλωσι της Ν. Πεντέλης, ενώ, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με:

  • Την ανάθεση από τον Δήμο διαχειριστικών μελετών τριών αλσών και της δημόσιας δασικής έκτασης του λόφου του Προφήτη Ηλία.
  • Την υλοποίηση της διαχειριστικής μελέτης του άλσους της Ζωοδόχου Πηγής.
  • Την ανάγκη αποκατάστασης της εντός του ΝΙΕΝ προστατευόμενης ζώνης του ρέματος.

Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση να πραγματοποιηθεί νέα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να ανταλλαχθούν απόψεις και στα υπόλοιπα  περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet