Πάνω από 90 οι εθελοντές δασοπροστασίας στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πάνω από 90 οι εθελοντές δασοπροστασίας στον Δήμο Πεντέλης

Σημαντική είναι η διεύρυνση που παρατηρείται στους εθελοντές πυροπροστασίας – πυρασφάλειας του Δήμου Πεντέλης το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, αρκετοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και πλαισίωσαν την εθελοντική ομάδα, ενώ επανήλθαν και παλαιότεροι εθελοντές με εμπειρία.

Οι εθελοντές δασοπροστασίας ξεπερνούν τους 90. Από αυτούς άνω των 30 έχουν εκπαιδευτεί ανάλογα και στελεχώνουν με επάρκεια τα οχήματα. Επίσης, άλλοι 18 εκπαιδεύονται και θα ενταχθούν άμεσα σε πρόγραμμα στελέχωσης οχημάτων. Οι υπόλοιποι συμβάλουν στην στελέχωση των πυροφυλακίων και σε πεζές περιπολίες πυροφύλαξης.

Παράλληλα η δημοτική αρχή προχώρησε στη δημιουργία ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων για τους εθελοντές. Έτσι ο Δήμος Πεντέλης έχει πλέον τα πλήρη δεδομένα των μελών της εθελοντικής ομάδας.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά δηλώνει σχετικά:

«Είμαστε περήφανοι για την εθελοντική μας ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι που διευρύνεται συνεχώς. Είμαι σίγουρη ότι η προσφορά τους στη πόλη θα επεκταθεί σε αρκετούς τομείς με στόχο τη βοήθεια στο συνάνθρωπο και την κοινωνία. Στις πρόσφατες πυρκαγιές η συμβολή των εθελοντών μας ήταν καθοριστική. Ως διοίκηση του Δήμου στηρίζουμε την εθελοντική ομάδα σε μέσα και εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την ασφάλεια και την αύξηση της απόδοσής τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet