Παίδων Πεντέλης: Θα είμαστε ανοιχτοί και θα ανταποκριθούμε στους εμβολιασμούς λένε οι εργαζόμενοι
Κοινωνία

Παίδων Πεντέλης: Θα είμαστε ανοιχτοί και θα ανταποκριθούμε στους εμβολιασμούς λένε οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης θα συνεχίσουν να έχουν το νοσοκομείο ανοιχτό για τα άρρωστα παιδιά και ταυτόχρονα θα ανταποκριθούν και στις ανάγκες του εμβολιασμού ανάλογα με τις δυνάμεις τους, ανέφερε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής.

Οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης θα συνεχίσουν να έχουν το νοσοκομείο ανοιχτό για τα άρρωστα παιδιά και ταυτόχρονα θα ανταποκριθούν και στις ανάγκες του εμβολιασμού ανάλογα με τις δυνάμεις τους, ανέφερε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Σταυρούλα Κωσταρίδου. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι με τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι θέλουν να δηλώσουν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της γενικής εφημερίας, κάτι που έχουν αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα.

«Εμείς από την αρχή στηρίζουμε τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές και μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες και επιπλέον εμβολιαστικών γραμμών προκειμένου να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς. Δεν είμαστε κάθετοι, ιδιαίτερα οι παιδίατροι είμαστε πολύ ευαίσθητοι στο θέμα των εμβολίων. Πρώτη φορά βλέπω να θέλουν οι εργαζόμενοι και να μην τους αφήνουν να εφημερεύουν. Οι γιατροί δεν έχουν δώσει ποτέ λαβή στο υπουργείο να πιστεύει ότι δεν μπορούν να δώσουν μάχη. Εμείς έχουμε δώσει μάχη με τον κορωνοϊό νωρίτερα, δεν θα δώσουμε αυτή τη μάχη; Είναι δυνατό να μη μας εμπιστεύονται;», είπε η κυρία Κωσταρίδου στην ΕΡΤ.

«Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έχει μια ιδιομορφία, καθώς τα παιδιά δεν τα φέρνει το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, τα φέρνουν οι γονείς τους και οι γονείς -ιδιαίτερα της περιοχής- έχουν συνηθίσει ότι εμείς κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και κάθε δεύτερη Κυριακή εφημερεύουμε. Επομένως, έρχονται στο νοσοκομείο μας χωρίς να κοιτάζουν αν εφημερεύει σήμερα το Παίδων Πεντέλης. Δεν μπορούν να βρουν την πόρτα κλειστή. Η πόρτα μας θα είναι ανοιχτή. Θα συνεχίσουμε, φυσικά θα είμαστε ανοιχτοί για τα άρρωστα παιδιά και ταυτόχρονα θα ανταποκριθούμε και στις ανάγκες του εμβολιασμού ανάλογα με τις δυνάμεις μας. Θα προτιμούσαμε αυτό να έχει γίνει με την έγκριση της Πολιτείας, με την έγκριση του υπουργείου και με την επιβράβευση και όχι με την τιμωρία μας» πρόσθεσε. Νοσοκομείο χωρίς γενική εφημερία δεν υπάρχει, αυτό είναι κανόνας στην ιατρική, τόνισε κλείνοντας η κυρία Κωσταρίδου.

Μίνα Γκάγκα: Δεν πρόκειται να κλείσει το Παίδων Πεντέλης

Στην πολυετή αγωνία του προσωπικού του Παίδων Πεντέλης ότι το νοσοκομείο μπορεί να κλείσει απέδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τις αντιδράσεις που έχουν ανακύψει για την απόφαση αναστολής για έξι εβδομάδες των βραδινών εφημεριών και μετατροπής του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, με την ίδια να διαβεβαιώνει πως το νοσοκομείο δεν πρόκειται να κλείσει.

Κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, η κυρία Γκάγκα επισήμανε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η πρόταση από την ΥΠΕ για το Παίδων Πεντέλης έγινε δεδομένης της επιτακτικής ανάγκης για τον εμβολιασμό των παιδιών. Παραθέτοντας το μοντέλο εφημεριών που που ίσχυε ήδη για το Παίδων Πεντέλης και σημειώνοντας ότι η αλλαγή είναι μικρή, η ίδια ανέφερε πως προκρίθηκε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο για να εξυπηρετηθούν οι γονείς και τα παιδιά, δεδομένου ότι είναι ευνοϊκή και η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet