Παρέμβαση του Δ. Παπακωνσταντίνου για 3η-4η Γειτονιά Μελισσίων και βρεφονηπιακούς σταθμούς
Κοινωνία

Παρέμβαση του Δ. Παπακωνσταντίνου για 3η-4η Γειτονιά Μελισσίων και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τη δέσμευσή του ότι «όταν τον Οκτώβριο του 2023 ο συνδυασμός του θα έχει την τιμή να επιλεγεί για τη διοίκηση της πόλης για την πενταετία 2024-2028, θα επανιδρύσει τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου», ανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, χαιρετίζοντας την καλοκαιρινή γιορτή στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Νέας Πεντέλης.

Όπως αναφέρει η παράταξη Δημοτική Συμμαχία, αφορμή αποτέλεσε το γεγονός γνωστοποίησης εκ μέρους γονέων για καθυστερήσεις εκ μέρους του Δήμου παρεμβάσεων τεχνικής φύσης, π.χ. σκέπαστρο που αποκολλήθηκε από θεομηνία κ.ά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι «τα Νομικά Πρόσωπα ήταν οι βραχίονες του Δήμου που ήταν κοντά στον πολίτη, είχαν άμεση πρόσβαση σε αυτόν, ευελιξία λήψης αποφάσεων και άμεσης παρέμβασης. Με την άστοχη κατάργησή τους από την συνδιοίκηση του Δήμου με την ανάληψη της θητείας της το 2019 ο Δήμος ακρωτηριάστηκε και η συγκέντρωση όλων των αρμοδιοτήτων στον Κεντρικό Φορέα, δημιούργησε συνθήκες δυσλειτουργίας. Ένα μοντέλο ξεπερασμένο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή λειτουργία ενός οργανισμού».

Ακόμη υπογράμμισε πως υπήρξαν όμως και πολύ θετικά και ενθαρρυντικά σημεία που ανέδειξε η εκδήλωση και αυτά είναι η άψογη οργάνωσή της ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς και του πνεύματος της ομαδικής συνεργασίας της δ/ντριας Ανέττας Σόφτση με τους εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γονέων και η κατά γενική ομολογία εντυπωσιακή εμφάνιση και παρουσία των νεαρών βλαστών της πόλης. «Για αυτά τα παιδιά οφείλουμε πολλά να κάνουμε. Το μέλλον ανήκει σε αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η μελέτη για την 3η-4η Γειτονιά

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας παρενέβη και για το θέμα της επανεξέτασης της μελέτης της 3ης-4ης Γειτονιάς Μελισσίων. Συγκεκριμένα, σημείωσε:

«Το έτος 2019 όταν αποχώρησε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου ο φάκελος της μελέτης βρισκόταν στην Περιφέρεια στο τελευταίο στάδιο έγκρισής της. Με την ψήφο του συνδυασμού μας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας έγκρισης της μελέτης, επικαιροποιώντας τις παλαιές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιατί άραγε κ. δήμαρχε έπρεπε να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια για να ασχοληθείτε επιτέλους με τη μελέτη αυτή;
Σας είχαμε επισημάνει ότι έπρεπε να προχωρήσετε και είμασταν διατεθειμένοι να στηρίξουμε την επικαιροποίηση προκειμένου να ωφεληθεί συνολικά η πόλη και οι πολίτες της».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet