Πεντέλη 2020: Απόλυτη δικαίωση – Μηδενικό για τον Δήμο το κόστος μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης στη Ν. Πεντέλη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πεντέλη 2020: Απόλυτη δικαίωση – Μηδενικό για τον Δήμο το κόστος μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης στη Ν. Πεντέλη

«Απόλυτη δικαίωση της θέσης του συνδυασμού Πεντέλη 2020 – Πράσινη Έξυπνη Δημοκρατική Πόλη και ενός αγώνα δύο ετών για το θέμα της χρηματοδότησης της μεταφοράς των πυλώνων υψηλής τάσης  στη Νέα Πεντέλη αποτελεί η δημοσιοποίηση της διακήρυξης του σχετικού διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ με κάλυψη του κόστους από τον ίδιο» σημειώνει ο συνδυασμός του κ. Άγγελου Παλαιοδήμου.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει:

«Απόλυτη δικαίωση τόσο για τον Άγγελο Παλαιοδήμο όσο και για την Άντα Μπούσουλα όταν πριν ενάμιση χρόνο, ως ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν ψήφισαντο δάνειο για την μεταφορά των πυλώνων, μη φοβούμενοι το πολιτικό κόστος, όταν όλοι ανεξαιρέτως έτρεξαν να διεκδικήσουν δάφνες με τη θετική τους ψήφο. Ενός δεκαετούς εκλογο-δανείου 806.000€ που πάρθηκε στα  μουλωχτά, με επιτόκιο 4,95%, που θα φόρτωνε στις πλάτες του Δήμου Πεντέλης ετήσιο τοκοχρεολύσιο 104.179€ και συνολικά στη δεκαετία, μαζί με τα έξοδα φακέλου, θα μας στοίχιζε 1.051.790€!

»Απόλυτη δικαίωση για τον συνδυασμό Πεντέλη 2020 όταν πριν 4 μήνες, σε μια στημένη συνεδρίαση ακραίου παραλογισμού, δώσαμε μάχη απέναντι σε ένα εσκεμμένα παραπληροφορημένο κοινό με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και την κοινή λογική. Μια κοινή λογική που αποφέρει κέρδος για τον Δήμο Πεντέλης πολύ περισσότερο από 2.306.000€ που ήταν ο αρχικός του προϋπολογισμός, καθώς το έργο δημοπρατείται για 3.208.500€ (2.250.000€ + 15% απρόβλεπτα + ΦΠΑ 24%) και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ότι πίσω από τη θολή μελέτη που συνόδευε τότε το έργο απεκρύβησαν επιπλέον βάρη για τον Δήμο Πεντέλης.

«Όλοι αυτοί που παραπληροφόρησαν, μοίρασαν προβοκατόρικα φυλλάδια, κινδυνολόγησαν για να πιστωθούν το έργο, γνωρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα έθεταν σε μεγάλο κίνδυνο την οικονομική κατάσταση του Δήμου, οφείλουν μια συγνώμη τουλάχιστον προς τους δημότες και ειδικότερα τους κατοίκους της Νέας Πεντέλης που έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν χορτάσει υποσχέσεις. Με βάση το χρονοδιάγραμμα του έργου, σε λίγο καιρό (210 μέρες μετά την ανάδειξη του αναδόχου και την υπογραφή της σύμβασης)  οι κάτοικοι της πολύπαθης περιοχής θα έχουν οριστικά απαλλαγεί από ένα πρόβλημα που τους ταλάνισε για πολλά χρόνια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet