Πνευματικό μνημόσυνο για τον αρχιμανδρίτη Τ. Κιλίφη
Κοινωνία

Πνευματικό μνημόσυνο για τον αρχιμανδρίτη Τ. Κιλίφη

Tην Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, στις 10.00, στον Ιερό Ναό Αγ. Σεραφείμ-Προφ. Ηλία Πεντέλης, τελέστηκε μνημόσυνο εις μνήμη του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη. Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου –Καψάλη, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στον ανθρωποκαλόγερο, που άφησε τοπικά και εθνικά αξιοζήλευτο ίχνος διαδρομής ζωής, αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το πνευματικό μνημόσυνο του αρχιμανδρίτη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης.

Ο δήμαρχος Πεντέλης στην ομιλία του σκιαγράφησε την ξεχωριστή προσωπικότητα του Τιμόθεου Κιλίφη στην Ιερά Μονή Πεντέλης, η οποία αποτελεί λίκνο ζωής και Ορθοδοξίας για όλους τους Πεντελιώτες. «Η θρησκευτική του συνείδηση, παράλληλα με την επικοινωνιακή δεινότητα που διέθετε, τον καθιστούσε ιδιαίτερα προσιτό και οικείο με τις οικογένειες της Πεντέλης. Με τον λόγο του πότιζε τους σπόρους της ελπίδας για άλλου είδους και άλλης ποιότητας ανθρώπινης σχέσης” τόνισε κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης, ενώ αναφερόμενος στο σημαντικό συγγραφικό έργο του αρχιμανδρίτη επεσήμανε και το πόνημα του για την Πεντέλη με ιστορικά διαχρονικά στοιχεία που συγκινούν τον Πεντελιώτη.

Στη συνέχεια ο ιστορικός Βασίλης Σχίζας αναφέρθηκε διεξοδικά στην προσωπικότητα του Τιμόθεου Κιλίφη, από τα νεανικά του χρόνια, για το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό του έργο.

Στο πνευματικό μνημόσυνο παρευρέθησαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Λιλίκα Βασιλάκου, ο διευθυντής του Νοσοκομείου “Σισμανογλείου” Γιάννης Σαφλιάνη, ο καθηγητής Χαράλαμπος Τοκαταλίδης, ο επικεφαλής της ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, η αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κων/νος ΜωραίτηςΜιχάλης ΚολιόςΣάββας Βορέας και Καίτη Μασμανίδου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Πεντέλης Μανώλης Μιχελακάκης, ο αντιδήμαρχος ΑμαρουσίουΓιώργος Ιατρίδης, ο τοπικός σύμβουλος Μελισσίων Απόστολος Φραντζής, η πρόεδρος της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σίσσυ Ντούρη, η υπεύθυνη αιμοδοσίας Δήμου Πεντέλης Αγνή Ζώη, ο στρατηγός ε.α. Κων. Παπακώστας, ο πρόεδρος του Φιλοπροόδου Συλλόγου Πεντέλης Περικλής Γιαννιός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ηλίας Μπάκος, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Προστασία Απόστολος Αϊβαλιώτης, η πρόεδρος της Ζωοφιλικής Παρέμβασης Μελισσίων Μάγδα Μάρρου και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet