Ποια μέτρα προτείνει για τη συνεχιζόμενη πανδημία η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης
EPA/LESZEK SZYMANSKI
Κοινωνία

Ποια μέτρα προτείνει για τη συνεχιζόμενη πανδημία η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης

Μέτρα για την αντιμετώπιση όσων έχει προκαλέσει η πανδημία Covid-19 στη χώρα, αλλά και στον Δήμο Πεντέλης, προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η δημοτική παράταξη καλεί τη διοίκηση του Δήμου να αναβάλλει τις μαζικές εκδηλώσεις, αλλά και να φροντίσει ώστε η πόλη να λειτουργήσει όσο γίνεται πιο κανονικά, ενόψει και του πιθανού δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΛΑ.ΣΥ. Πεντέλης αναφέρει:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης ήδη από την εμφάνιση της πανδημίας προέβαλε και διεκδίκησε την εφαρμογή μιας σειράς μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού. Σήμερα η κατάσταση συνεχίζει να απαιτεί την προσοχή μας. Η κυβερνητική πολιτική, που εναποθέτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη, αφήνει γυμνό από ουσιαστική ενίσχυση το δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ παράλληλα προωθεί, με πρόσχημα την πανδημία, σειρά εξόφθαλμα αντιλαϊκών μέτρων που οι επιχειρηματίες απαιτούσαν εδώ και χρόνια (π.χ. τηλεργασία, μειώσεις μισθών κ.λπ.), κάτι που δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία σε κάθε εργαζόμενο.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου Πεντέλης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Καταρχάς να προχωρήσει στην ακύρωση όσων εκδηλώσεων δε μπορούν να συνοδευτούν με υγειονομικά μέτρα. Ειδικά για τα πανηγύρια θα πρέπει να ματαιωθούν, στον βαθμό που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η αποφυγή του μαζικού συγχρωτισμού. Το ίδιο άλλωστε έγινε τον Ιούνιο με το πανηγύρι της Αγίας Τριάδας στην Παλιά Πεντέλη. Πρόκειται για κινήσεις αναγκαίες προκειμένου να μείνουν οι εργαζόμενοι υγιείς και δυνατοί ώστε να χαρούμε τα λαϊκά έθιμα μας στο μέλλον.

Επίσης πρέπει να συνεχιστούν οι απολυμάνσεις και η καθαριότητα στους χώρους που σταδιακά θα ανοίξουν (π.χ. ΚΑΠΗ). Να προετοιμαστεί από τώρα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη. Να γίνουν έλεγχοι για την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται με τα τραπεζοκαθίσματα ορισμένων επιχειρήσεων εστίασης, που κατά περίπτωση δεν χρησιμοποιούν τον επιπλέον δημόσιο χώρο που τους παρασχέθηκε για να τηρούν αποστάσεις, αλλά για να αυξήσουν τα τραπεζοκαθίσματα τους.

Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και θα προτείνουμε μέτρα, μαζί με την κύρια διεκδίκηση του λαού μας που αφορά στις προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, το άνοιγμα ΜΕΘ και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα μπροστά σε ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet