Προληπτικός ιατρικός έλεγχος στον Δήμο Πεντέλης
Κοινωνία

Προληπτικός ιατρικός έλεγχος στον Δήμο Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικής ιατρικής για τους δημότες, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα υλοποιήσουν Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με θέμα: «Μειώνοντας την ανισότητα στην υγεία μέσω της βελτιστοποίησης της παρεχόμενης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε ευάλωτους πληθυσμούς, σε περίοδο οικονομικής κρίσης: κατάρτιση επαγγελματιών υγείας στην πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την παρέμβαση στην κοινότητα στα καρδιαγγειακά νοσήματα στην Αττική», με κωδικό MIS:375378 ΕΣΠΑ.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική.

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος περιλαμβάνει δωρεάν εξετάσεις (γενική αίματος – βιοχημικός έλεγχος – καρδιογράφημα), καθώς και εξέταση ψυχολογικών παραμέτρων για όλους τους δημότες άνω των 35 ετών.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών και επιστημόνων στον χώρο του ιατρείου του Δήμου στο Α΄ ΚΑΠΗ Μελισσίων (28ης Οκτωβρίου & Αγ. Σαράντα 2) από 31 Αυγούστου.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα καλούνται να συμπληρώσουν, με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων, ερωτηματολόγιο στο οποίο θα καταγράφονται το ιατρικό ιστορικό τους, η προδιάθεση σε καρδιαγγειακά νοσήματα, όπως η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος, η κατάθλιψη, οι διατροφικές τους συνήθειες, καθώς και η συμβολή της ψυχολογίας στην πρόληψη και θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή και να κλείσουν ραντεβού, μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Πεντέλης, τηλ. 213 2050087 και 213 2050006.

Υπεύθυνη διοργάνωσης είναι η θεματική αντιδήμαρχος Άντα Μπούσουλα-Χάνου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet