Σε διακρατική συνάντηση εκπαίδευσης σε θέματα πυρόσβεσης ο Λ. Κοντουλάκος
Κοινωνία

Σε διακρατική συνάντηση εκπαίδευσης σε θέματα πυρόσβεσης ο Λ. Κοντουλάκος

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η διακρατική συνάντηση και η δεύτερη πιλοτική εκπαίδευση του έργου «SAFETY, FIRE & DESIGN: SIMULATION FOR FIRE SAFETY TRAINING-SAFED» στη Σαραγόσα της Ισπανίας από 3-6 Φεβρουαρίου 2020 με θέματα:

  • Χρήση drones στη διαδικασία πυρόσβεσης.
  • Μοντέλο «Θεμελιώδεις Αρχές Πυρόσβεσης».

Το έργο περιλαμβάνει τη υλοποίηση τριών πιλοτικών δράσεων κατάρτισης, δύο εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στη Σαραγόσα της Ισπανίας και η επόμενη θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην Κύπρο.

Στη δεύτερη πιλοτική κατάρτιση και διακρατική συνάντηση στην Ισπανία τη «Δημιουργική Σκέψη Ανάπτυξης» εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και ο συνεργάτης Χρήστος Αρναουτόπουλος. Τον Σύλλογο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Κώστας Κωνσταντάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Κοντουλάκος.

Το πρόγραμμα SAFED υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ Στρατηγικές Συμμαχίες και σκοπεύει στη βελτίωση της ετοιμότητας και της ασφάλειας εργασίας των πυροσβεστών και εθελοντών για μελλοντικές κρίσεις και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αναπτύσσοντας ένα καινοτόμο πρόγραμμα ηλεκτρονικής κατάρτισης που βασίζεται σε μοντέλο προσομοίωσης που δοκιμάστηκε και εφαρμόστηκε και συνδυάστηκε με τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις και βασίστηκε σε αναλυτικές αναλύσεις αναγκών.

Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Παροχή κατάρτισης καλύτερης ποιότητας στους πυροσβέστες και εθελοντές για την αύξηση της ετοιμότητας και της ικανότητας δράσης.
  • Διευκόλυνση και υποστήριξη των επαγγελματιών και εθελοντών στην επικύρωση των διαδικασιών που αποκτήθηκαν από την πρακτική.
  • Προσδιορισμός των κενών γνώσης και πρακτικής μέσω αναλυτικών αναλύσεων αναγκών κατάρτισης.
  • Ανάπτυξη προγράμματος σπουδών ηλεκτρονικής κατάρτισης ως αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ 3 χωρών (Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρος), βάσει στοιχείων που συλλέγονται από εγκαταστάσεις προσομοίωσης που θα αντιμετωπίσουν τα υπάρχοντα κενά γνώσεων και πρακτικών.
  • Ανάπτυξη μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμα, προσβάσιμης από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, για να φιλοξενήσει τις εκπαιδευτικές ενότητες και να αναπτύξει μια κοινότητα έρευνας.
  • Δημιουργία νέων και καλύτερων σεναρίων προσομοίωσης για τη βελτίωση της βάσης γνώσεων μέσω της συνεργασίας έμπειρων πυροσβεστών και εθελοντών από διάφορες χώρες.
  • Περιορισμός του προβλήματος της διαθεσιμότητας πόρων, με τη χρήση της υπάρχουσας εγκατάστασης με τους συμμετέχοντες στο έργο, τόσο σε επιτόπια όσο και μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Η σύμπραξη αποτελείται από 8 εταίρους από 3 χώρες και συγκεκριμένα:

  1. CENTRO PÚBLICO INTEGRADO DE FORMACIÓN PROFESIONAL CORONA DE ARAGÓN (Ισπανία)- επικεφαλήςεταίρος
  2. UNIVERSIDAD DE ZARAGOZA (Ισπανία)
  3. ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ελλάδα)
  4. ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Κύπρος)
  5. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ελλάδα)
  6. DIPUTACION PROVINCIAL DE ZARAGOZA (Ισπανία)
  7. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (Κύπρος)
  8. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (Ελλάδα).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet