Σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης από την Τετάρτη 8 Απριλίου
Κοινωνία

Σε λειτουργία η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης από την Τετάρτη 8 Απριλίου

Νέο βήμα προς την ψηφιακή εποχή κάνει ο Δήμος Πεντέλης από την Τετάρτη 8/4 οπότε τίθεται σε λειτουργία η νέα διαδικτυακή πύλη της πόλης.

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης έχει μοντέρνο σχεδιασμό και φιλική πλοήγηση για τους χρήστες, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή. Ακόμη, πληροί όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές λειτουργίας των δημόσιων διαδικτυακών πυλών, όπως η πολυκαναλικότητα, ώστε να λειτουργεί από οποιαδήποτε συσκευή (smartphones, tablets κ.λπ.), η προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ και η διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα, η οποία αποτελεί βασική απαίτηση της νέας εθνικής ψηφιακής στρατηγικής.

Η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου περιλαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης και παράλληλα δίνει πρόσβαση σε μια πλειάδα υπηρεσιών, με στόχο την εξυπηρέτηση και την ενημέρωση των δημοτών.

Επιπλέον, από την ιστοσελίδα θα παρέχονται μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, οι οποίες δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, με πρώτη την εφαρμογή «FixMyCity».

Η νέα εφαρμογή «FixMyCity» είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων, στο οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλλει το αίτημα του προς τον Δήμο, μέσα από τα εξής τρία διαφορετικά κανάλια εξυπηρέτησης:

  1. Νέα ιστοσελίδα του Δήμου στην ενότητα «FixΜyCity».
  2. Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablets «FixMyCity».
  3. Ο τηλ. αριθμός 213 2050098 της Γραμμής του Δημότη.

Κάθε αίτημα διοχετεύεται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και ο δημότης έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του αιτήματός του σε πραγματικό χρόνο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Σύντομα, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, στην εν λόγω ιστοσελίδα θα αναρτηθεί ένα ακόμα πακέτο ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αυτό της έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων. Μέσω αυτού, οι δημότες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικώς αίτηση για την έκδοση πιστοποιητικών, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

«Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πακέτο ψηφιακών υπηρεσιών το οποίο από χρήσιμο έχει γίνει απολύτως απαραίτητο στη μάχη τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού», καταλήγει ο Δήμος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet