«Στο κατώφλι της άρσης των ανισοτήτων» – Εκδήλωση της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης
Κοινωνία

«Στο κατώφλι της άρσης των ανισοτήτων» – Εκδήλωση της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες εκδήλωση με θέμα  «Στο κατώφλι της άρσης των ανισοτήτων» της ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, με επίκεντρο την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την Ισότητα.

Την εκδήλωση  προλόγισε η κ. Γεωργία Μητροπούλου, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Πεντέλης, αρμόδια σε θέματα κοινωνικής μέριμνας, παιδικών σταθμών, ΚΔΑΠ και θέματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ψυχικής υγείας και πρόεδρος ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, ενώ συντόνισε η κ. Ελένη Αμπατζή, στέλεχος Ανθρώπινου Δυναμικού Ιδιωτικού Τομέα και μέλος ΔΕΠΙΣ Πεντέλης.

Τέσσερις κεντρικοί ομιλητές προσέγγισαν την ισότητα από το γνωστικό τους αντικείμενο. Η Αιμιλία Λυμπεράκη-Besson, συγγραφέας, σύμβουλος Εκπαίδευσης στο υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, μέλος ΔΕΠΙΣ Πεντέλης, ανέτρεξε στον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στις ανισότητες, τα στερεότυπα και τις πατριαρχικές αντιλήψεις, «αγγίζοντας» το σήμερα με την πειθώ της Γυναίκας 2023.

Ο Χριστόφορος Φωτάκης, καθηγητής Πληροφορικής στο υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων εξήγησε πώς η ανάγκη για μια πιο ισότιμη κοινωνία «περνά» μέσα από τους νέους, προϋποθέτοντας την ηθική χρήση του διαδικτύου.

Η μείωση των ανισοτήτων μέσα από την αύξηση της προσβασιμότητας και της εξάλειψης της γραφειοκρατίας και ο ρόλος της Γυναίκας στις θέσεις εργασίας ΤΠΕ ήταν ενδεικτικά κάποια από τα καίρια θέματα της παρουσίασης της κ. Δήμητρας Λυγούρα, διευθύντριας στο ιδιαίτερο γραφείο του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, ενώ μια ματιά σε ένα ξεχωριστό σχολείο, με ποσοστό μεταναστών στο 85%, που αφήνει «άνισες» ευκαιρίες στην ενήλικη ζωή, έδωσε στο κοινό η παρουσίαση από τον κ. Φιλοποίμην Παναγιωτακάκη, φιλόλογο καθηγητή στο 8ο Γυμνάσιο «Μιχαήλ Νομικός».

Η εκδήλωση αφιερώθηκε στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Μαρκάτος, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αστικού Πρασίνου του Δήμου Πεντέλης Βλάσσης Σιώμος, ο τοπικός σύμβουλος Γεώργιος Κολοβός, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Βριλησσίων Γωγώ Αθανασοπούλου, ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, η δημοτική σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ελένη Γκρέτσα και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Νικόλαος Τόλιος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet