Συζήτηση στο Δ.Σ. Χαλανδρίου: «Παρανοϊκή και «λύση αυτοκτονίας» η δημιουργία ΣΜΑ στα Μελίσσια
Κοινωνία

Συζήτηση στο Δ.Σ. Χαλανδρίου: «Παρανοϊκή και «λύση αυτοκτονίας» η δημιουργία ΣΜΑ στα Μελίσσια

Ο υπό διαμόρφωση Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στα Μελίσσια αποτέλεσε θέμα προς συζήτηση, μετά την εξάντληση της ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μελισσίων την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021. Το κλίμα δεν ήταν διόλου θετικό για τον Δήμο Πεντέλης, που προχωρά στη συγκεκριμένη ενέργεια, αφού απ’ όλες τις πλευρές διατυπώθηκαν σοβαρές αντιρρήσεις για τους συγκεκριμένους σχεδιασμούς, οι οποίοι -όπως ειπώθηκε- θα έχει συνέπειες και για τους κατοίκους των γειτονικών Δήμων.

Αλέξανδρος Αργυρόπουλος

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ενημέρωση του Σώματος από τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου, Αλέξανδρο Αργυρόπουλο, ο οποίος αναφέρθηκε σε εργασίες που γίνονται στον χώρο «χωρίς άδειες» και «χωρίς καμιά επίβλεψη από τον Δήμο». Επίσης, τόνισε ότι στον συγκεκριμένο χώρο (σ.σ.: δίπλα στο Κοιμητήριο Μελισσίων), ουδέποτε προϋπήρξε ΣΜΑ, οπότε δεν υφίσταται και παράταση λειτουργίας του, όπως προβλέπει η σχετική νομοθετική διάταξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ επέστησε, για άλλη μια φορά, την προσοχή στα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Από πλευράς δημοτικών παρατάξεων, η Λαϊκή Συσπείρωση κατηγόρησε τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου ότι δεν αντιμετωπίζει με την απαραίτητη σοβαρότητα το όλο θέμα, παρακολουθώντας απλώς τις εξελίξεις, ενώ η Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια ζήτησε να «υπάρξει ξεκάθαρη εναντίωση» στους σχεδιασμούς του Δήμου Πεντέλης.   

Πολύ πιο κατηγορηματικοί ήταν στις τοποθετήσεις τους ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ψηφιακής Πολιτικής του Δήμου, Κωνσταντίνος Γερολυμάτος, αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γεράσιμος Λυμπεράτος.

Ο κ Γερολυμάτος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι όποιος έχει δει τον δρόμο πρόσβασης προς τον συγκεκριμένο χώρο έχει διαπιστώσει ότι είναι τελείως ακατάλληλος για τη διέλευση βαρέων οχημάτων, προσθέτοντας ότι για να λειτουργήσει εκεί ΣΜΑ θα πρέπει να υπάρξει νέα όδευση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ευρύτερη περιοχή. «Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μιλάμε για μεγαλύτερο λάθος από ό,τι φανταζόμαστε» είπε ο αντιδήμαρχος, για να προσθέσει ότι αυτό που προωθεί η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης είναι «λύση αυτοκτονίας», η οποία θα επηρεάσει τόσο τον ίδιο, όσο και τις γειτονικές περιοχές.

Εξίσου αρνητικός στους σχετικούς σχεδιασμούς εμφανίστηκε και ο κ. Λυμπεράτος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «μεγάλο λάθος» η επιχειρούμενη δημιουργία ΣΜΑ σε αναδασωτέα και προστατευμένη περιοχή, για να προσθέσει: «Ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος για κάτι τέτοιο, απορώ γιατί το κάνουν, είναι αδιανόητο και παρανοϊκό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet