Συνάντηση Άγγελου Παλαιοδήμου με την Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης
Κοινωνία

Συνάντηση Άγγελου Παλαιοδήμου με την Ένωση Γονέων Δήμου Πεντέλης

Στην πρώτη του συνάντηση με φορείς της πόλης, ο υποψήφιος δήμαρχος  Πεντέλης Άγγελος Παλαιοδήμος συναντήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Πεντέλης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του συνδυασμού Πεντέλη 2020 – Πράσινη Έξυπνη Δημοκρατική Πόλη.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου με την Ένωση συμμετείχαν οι: Βασίλης Κωστόπουλος, επί σειρά ετών διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Μελισσίων, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Πεντέλης, Μάχη Σατολιά-Αρβανίτη, επί σειρά ετών πρόεδρος συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σε σχολεία όλων των βαθμίδων και μέλος της Ένωσης Γονέων, Άρης Κόκκας, μέλος Δ.Σ .συλλόγου γονέων, δημοσιογράφος στον χώρο του αυτοκινήτου, ιδρυτικό μέλος του ΙΟΑΣ -Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας- «Πάνος Μυλωνάς», Νικόλαος Γαλανόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Παιδικού Σταθμού Νέας Πεντέλης.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, καθώς ο Άγγελος Παλαιοδήμος είναι άριστος γνώστης της σχολικής πραγματικότητας όντας εν ενεργεία εκπαιδευτικός (καθηγητής Πληροφορικής) στη Δημόσια Εκπαίδευση και έχοντας διατελέσει μέχρι πριν λίγο καιρό πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Άγγελος Παλαιοδήμος αφού άκουσε τα προβλήματα, κατέθεσε προς συζήτηση στατιστικά στοιχεία για τη δυναμικότητα των σχολείων της πόλης, καθώς και για τα χρήματα που δαπανώνται ετησίως για τη συντήρηση και την υλικοτεχνική υποδομή τους, επισημαίνοντας ότι για τον συνδυασμό Πεντέλη 2020 τα σχολεία έχουν πολύ υψηλή προτεραιότητα. Ειδικότερα, σημειώθηκε ότι:

  1. Η διάθεση κονδυλίων για τα σχολεία, τόσο για έργα και υπηρεσίες την υλοποίηση των οποίων αναλαμβάνει ο ίδιος ο Δήμος, όσο και για τις σχολικές επιτροπές θα πρέπει να να αυξηθούν σημαντικά.
  2. Απαιτούνται καινοτόμες ιδέες για την αξιοποίηση των σχολικών χώρων για εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες της σχολικής κοινότητας και της νεολαίας έτσι ώστε το σχολείο να ανοιχτεί προς την κοινωνία. Ο θεσμός των Ανοικτών Σχολείων δεν αποτελεί πια σύνθημα, αλλά αναγκαιότητα που παράλληλα θα συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας και του σεβασμού των σχολικών χώρων και θα στηριχθεί με κάθε τρόπο.
  3. Η δημιουργία νέων σχολείων στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη είναι μια αναγκαιότητα που σχετίζεται άμεσα με την ένταξη νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης η οποία και πρέπει να επιταχυνθεί. Η προώθηση της δημιουργίας ενός Επαγγελματικού Λυκείου με σύγχρονες ειδικότητες που θα εξυπηρετεί μαθητές και των κοντινών Δήμων (Βριλήσσια, Γέρακας, Χαλάνδρι, Μαρούσι) είναι στους άμεσους στόχους μας σε συνεργασία και με τους άλλους Δήμους.
  4. Η ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολείων είναι επιβεβλημένη. Η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την εξέλιξη του Δήμου Πεντέλης σε μια Έξυπνη Πόλη (smart city) θα ξεκινήσει από αυτούς που βρίσκονται πιο κοντά στην τεχνολογία, τους μαθητές.
  5. Η επαγγελματική ιδιότητα του επικεφαλής (εκπαιδευτικός) και η προηγούμενη διοικητική εμπειρία του σε θέσεις που σχετίζονται με την εκπαίδευση αποτελούν εχέγγυα για την αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων (μαθητική κοινότητα, εκπαιδευτικοί, γονείς, αυτοδιοίκηση) μέσα σε ένα πλαίσιο κανόνων και σεβασμού του άλλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet