Τρέχουμε στον… Δρόμο των Μαρμάρων την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου
Print Friendly, PDF & Email
Αθλητισμός

Τρέχουμε στον… Δρόμο των Μαρμάρων την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου

Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία «1ος Δρόμος Μαρμάρων 2019» διοργανώνεται την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου από τον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου, υπό την αιγίδα των Δήμων Πεντέλης, Χαλανδρίου και Βριλησσίων σε συνεργασία και με την υποστήριξη του ΑΠΣ Τελμησσός Ν. Μάκρης σε μία διαδρομή 20 χιλιομέτρων.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Πάρκο (σκεπαστό) της Αττικής Οδού στο Χαλάνδρι (Στάση Πεντέλης Προαστιακού). Ο αγώνας διεξάγεται σε μια όμορφη διαδρομή με υψομετρικές διαφορές και πλούσια βλάστηση περνώντας από περιοχές της Πεντέλης, του Χαλανδρίου και των Βριλησσίων. 

Όλη η διαδρομή διεξάγεται σε ασφάλτινο δρόμο και οι δρομείς θα συναντήσουν συμβολικά σημεία του Πεντελικού, τον Πύργο Δουκίσσης Πλακεντίας, το Αστεροσκοπείο και τη Μονή Πεντέλης. 

Η διαδρομή του Δρόμου Μαρμάρων συμβολίζει την αρχαία Οδό Λιθαγωγίας, που χρησιμοποιήθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. για τη μεταφορά των Μαρμάρων από το Πεντελικό στην Αθήνα για την ανέγερση του Παρθενώνα και των υπόλοιπων μνημείων της Ακρόπολης.

Η εκκίνηση του 1ου Δρόμου Μαρμάρων των 20 χιλιομέτρων για άντρες και γυναίκες θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 π.μ.

Παράλληλα με τη μεγάλη διαδρομή, θα διεξαχθούν αγώνες 5 χιλιομέτρων για άντρες και γυναίκες με ώρα εκκίνησης 8:45 π.μ., καθώς και 1 χιλιομέτρου για παιδιά από 6 έως 12 ετών με ώρα εκκίνησης 8:50 π.μ. Όλοι οι αγώνες θα έχουν τα ίδια σημεία αφετηρίας και τερματισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 20 χιλιομέτρων έχουν οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών και όλοι οι ελεύθεροι ασκούμενοι δρομείς. Στο δρόμο 5 χιλιομέτρων δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν αθλητές και αθλήτριες άνω των 13 ετών. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα του 1 χιλιομέτρου έχουν αθλητές και αθλήτριες από 6 έως 12 ετών.

Ως προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχει ορισθεί η Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

Κόστος συμμετοχής:

  • Δρόμος Μαρμάρων: Με τεχνικό μπλουζάκι 15 ευρώ – Απλή συμμετοχή 12 ευρώ – Ομαδικό 10 ευρώ.
  • Δρόμος 5 χλμ.: Με τεχνικό μπλουζάκι 10 ευρώ – Απλή συμμετοχή 7 ευρώ.
  • Δρόμος 1 χλμ.: Δωρεάν.

Εγγραφές/Δηλώσεις Συμμετοχής:

  • Μέσω των ιστοσελίδων www.gshalandriou.gr και www.racefinder.gr
  • Στα γραφεία του Γυμναστικού Συλλόγου Χαλανδρίου: Κλειστό Γυμναστήριο Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας», Λ. Πεντέλης και 25ης Μαρτίου.

Οι αθλητές – αθλήτριες θα πρέπει να παραλάβουν τους αριθμούς τους από το κέντρο εγγραφών που θα λειτουργήσει στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλανδρίου (Λεωφ. Πεντέλης 150, Χαλάνδρι) στα γραφεία Στίβου και Μπάσκετ από 25 Νοεμβρίου μέχρι και 30 Νοεμβρίου καθημερινά 17:00 -20:00 και Σάββατο 9:30 -14:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν: 6944 433097, καθώς και στις ιστοσελίδες www.gshalandriou.gr και www.racefinder.gr.

Την ημέρα του αγώνα δεν υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του αριθμού συμμετοχής (bib number).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet