«Τρέχουν» νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα έργα φυσικού αερίου στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Τρέχουν» νωρίτερα από το προβλεπόμενο τα έργα φυσικού αερίου στον Δήμο Πεντέλης

Ξεκίνησαν νωρίτερα από τα αρχικά σχέδια οι εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στον Δήμο Πεντέλης, όπως ενημερώνει ο τελευταίος. Κάτι που επιτεύχθηκε, όπως σημειώνει, «μετά τη μεθοδευμένη και συντονισμένη προσπάθεια που κατέβαλε από την αρχή της θητείας της η δημοτική αρχή, σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, για την ένταξη στο δίκτυο φυσικού αερίου του συνόλου σχεδόν του Δήμου, με την επέκταση να φτάνει στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης στο τέλος του 2020».

Ειδικότερα, από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 και σταδιακά θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής φυσικού αερίου στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων και συγκεκριμένα επί των οδών:

• Χανίων.
• Ηρακλείου (από τέρμα έως Πατρών).
• Άργους (από Φλέμινγκ έως Πατρών).
• Φλέμινγκ (από Εποικιστών Μελισσιωτών έως Άργους).
• Γαληνού Κλαυδίου – Πετροπούλου (από Ασκληπιού έως Καράγιωργα Σάκη).
• Καράγιωργα Σάκη.
• Εποικιστών Μελισσιωτών.
• Ανδρέα Παπανδρέου (από Καράγιωργα Σάκη έως Λεωφόρο Πεντέλης).
• Λεωφόρο Πεντέλης (από Παπαφλέσσα έως Ανδρέα Παπανδρέου).

Για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων θα πραγματοποιηθεί μερική κατάληψη οδοστρώματος κατά μήκος των παραπάνω οδών, σταδιακά και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά με το έργο:

«Η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την πόλη μας και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που καταφέραμε δύο στόχους που είχαμε θέσει, αφ’ ενός να υλοποιηθεί πιο σύντομα η επέκταση αυτή και αφ’ ετέρου να καλύψει σχεδόν όλη την πόλη μας, ταχύτερα από ό,τι είχε αρχικώς σχεδιαστεί.

»Το φυσικό αέριο θα συντελέσει στη βελτίωση του περιβάλλοντος της πόλης και θα μειώσει το ενεργειακό αποτύπωμά της. Θα συνδεθούν με αυτό όλα τα σχολεία και οι εγκαταστάσεις του Δήμου, εξοικονομώντας πόρους σε σχέση με το πετρέλαιο, ενώ θα παρέχει στους δημότες πιο ποιοτική, ασφαλή και οικονομική θέρμανση.

»Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με τη λιγότερη δυνατή ενόχληση, που θα είναι παροδική, σε σχέση με το ιδιαίτερα ωφέλιμο έργο για την πόλη. Παρακαλούμε τους δημότες για την κατανόησή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet