Φορητές ταμπλέτες και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο παρέλαβαν οι διευθυντές των σχολείων στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Φορητές ταμπλέτες και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο παρέλαβαν οι διευθυντές των σχολείων στον Δήμο Πεντέλης

Φορητές ταμπλέτες και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο, για τους μαθητές που δεν είχαν δυνατότητα πρόσβασης στη διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης και την εξ αποστάσεως διδασκαλία, άρχισε να διαθέτει ο Δήμος Πεντέλης.

Ειδικότερα, ένα τμήμα από τις 110 φορητές ταμπλέτες και τις 21 κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο παρέδωσε την Πέμπτη 23/4 η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, στους διευθυντές των σχολείων, ενώ οι υπόλοιπες θα δοθούν τη Δευτέρα 27/4. Η παράδοση των μέσων πραγματοποιείται στο δημοτικό κατάστημα Πεντέλης σε προκαθορισμένες ώρες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός και να τηρούνται τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η δαπάνη, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή, καλύφθηκε από δωρεά του «Ιδρύματος Λάτση» και από τις σχολικές επιτροπές.

Παρόντες στην παράδοση των συσκευών ήταν, εκτός της δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Κρανιώτης και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλία Λεονταρίτου και Σέβη Πάχνη, αντιστοίχως.

Η κ. Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Παραδώσαμε σήμερα ταμπλέτες και κάρτες για σύνδεση στο διαδίκτυο στους διευθυντές των σχολείων για τις ανάγκες των μαθητών τους, που δεν διέθεταν είτε τον εξοπλισμό (Η/Υ, tablets κ.λπ.), είτε πρόσβαση στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

»Στόχος μας είναι καμία οικογένεια, κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης των παιδιών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και εν γένει στα διαδικτυακά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, ώστε να καταφέρουν τα παιδιά να προσαρμοστούν στον νέο τρόπο διδασκαλίας.

»Ευχαριστούμε το “Ίδρυμα Λάτση” για την ευγενική δωρεά μέρους του ποσού που χρησιμοποιήθηκε για την προμήθεια συσκευών και συνδέσεων. Η ευαισθησία του Ιδρύματος σε θέματα που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πολιτών είναι ιδιαίτερα γνωστή στην ελληνική κοινωνία. Έχει σταθεί αρωγός του Δήμου μας διαχρονικά και αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet