1η μηνιαία συνάντηση δημάρχου με διευθυντές σχολείων
Κοινωνία

1η μηνιαία συνάντηση δημάρχου με διευθυντές σχολείων

Τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη φορά η καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση του δημάρχου Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη, των αντιδημάρχων, των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Πεντέλης, με τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ανακατασκευών και συντηρήσεων των υποδομών των σχολικών μονάδων, κυρίως όσες υλοποιήθηκαν τους θερινούς μήνες αλλά και οι επεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και όσες προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες.

Τονίστηκε δε ότι:

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των δύο σχολείων και του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ο.Τ. 122, στην περιοχή Καλλιθέα Πεντέλης, δικαιώνοντας έτσι 15ετη αγώνα του δημάρχου και δίνοντας λύση στο πρόβλημα των κτιριακών υποδομών των Δημοτικών Κοινοτήτων Πεντέλης και Νέας Πεντέλης.

Παράλληλα έχουν ενταχθεί στα Προγράμματα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ Ι» και «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» σχολεία και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες, με στόχο την ενεργειακή τους αναβάθμιση και σταδιακά θα ενταχθούν σε ανάλογα προγράμματα όλα τα σχολεία του Δήμου.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καθαριότητα και τη γενικότερη λειτουργία των σχολείων ώστε να διασφαλιστεί μία ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην άριστη συνεργασία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, που υπάρχει ανάμεσα στην εκπαιδευτική κοινότητα και τη διοίκηση του Δήμου με σκοπό πάντα τη σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα του Δήμου αφού το παιδί είναι ότι πιο ιερό έχουμε από την βρεφονηπιακή ηλικία έως το λύκειο. «Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι: ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑ ΨΥΧΙΚΟ Ή ΣΩΜΑΤΙΚΟ».

Παράλληλα, τόνισε ότι ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην ασφάλεια των παιδιών τόσο μέσα στους σχολικούς χώρους όσο και γενικότερα.

Τέλος, είπε ότι ο Δήμος συνεχίζει τις προσπάθειές του για την εύρεση κατάλληλων χώρων για ανέγερση σχολικών μονάδων και κάλεσε όλους να είναι παρόντες την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, στα εγκαίνια της ανέγερσης των δύο σχολείων και του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ο.Τ. 122 περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet