61 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

61 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν από την εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκτη, μέσα σε 15 μήνες, εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Πεντέλης, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, με σκοπό την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

«Για ακόμη μια φορά οι συμπολίτες μας, οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του Δήμου απέδειξαν την αφοσίωσή τους σε ένα από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της τοπικής μας κοινωνίας.  Ενίσχυσαν για ακόμη μία φορά την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος, ώστε να συμβάλλει και με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού (Covid-19), παρέχοντας βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας», σημειώνει η διοίκηση του Δήμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά την αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού για την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, προσήλθαν 71 πολίτες και συγκεντρώθηκε ο σημαντικός αριθμός των 61 φιαλών αίματος. Η αιμοδοσία διενεργήθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», το οποίο διασφάλισε με τον καλύτερο τρόπο την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών, προσθέτει η δημοτική αρχή.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία από τις κορυφαίες πράξεις κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και για τον λόγο αυτόν κατέχει κυρίαρχη θέση στην κοινωνική μας πολιτική γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σήμερα διοργανώνουμε την έκτη αιμοδοσία μέσα σε 15 μήνες.

»Ειδικά στην περίοδο την οποία διανύουμε στην προσπάθεια όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η κοινωνική προσφορά των συμπολιτών μας αναδεικνύεται ως ιδιαίτερα σημαντική. Για τον λόγο αυτόν, θα ήθελα ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους εθελοντές αιμοδότες συμπολίτες μας για την αθρόα συμμετοχή τους και την προσφορά τους προς τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη από αίμα.  

»Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις, στην προσπάθεια που δίνουμε όλοι μαζί, καταρχάς οι ειδικοί επιστήμονες και κατόπιν η κυβέρνηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα ο κρατικός μηχανισμός για να την αντιμετώπιση της πανδημίας.

»Ευχαριστώ την ομάδα που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της αιμοδοσίας, την υπάλληλο Ντόρα Σαπουνά και τις εθελόντριες Αγγελική Βλάχου και Μαρία Χατζηνικολάου, το προσωπικό του Νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ”, τους γιατρούς Φρατζέσκα Μπαζίγου και Κωνσταντίνο Λεμπεσόπουλο, καθώς και όλους τους τεχνολόγους και νοσηλευτές, για την άψογη διοργάνωση της αιμοδοσίας και την ακέραια τήρηση των πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας».

Ο Δήμος Πεντέλης ευχαριστεί θερμά τα σούπερ μάρκετς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και MyMarket για την ευγενική τους χορηγία, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet