77 εκδηλώσεις και παραστάσεις προβλήθηκαν από τις 24/6 έως τις 3/10 στον Δήμο Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

77 εκδηλώσεις και παραστάσεις προβλήθηκαν από τις 24/6 έως τις 3/10 στον Δήμο Πεντέλης

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης από τις 24 Ιουνίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου υλοποιήθηκαν συνολικά 77 εκδηλώσεις και παραστάσεις στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεών του.

Συγκεκριμένα οι δημότες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν:

  • Πέντε μεγάλες συναυλίες.
  • Επτά εκδηλώσεις αφιερωμένες στα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
  • Εννέα μουσικές εκδηλώσεις.
  • Τρεις θεατρικές παραστάσεις.
  • Δύο εφηβικές θεατρικές παραστάσεις.
  • Μία έκθεση φωτογραφίας.
  • 17 Εκδηλώσεις αποκλειστικά για παιδιά.
  • 33 κινηματογραφικές προβολές.

Όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και τον Σεπτέμβριο, ήταν δωρεάν, χωρίς εισιτήριο και όπως αναφέρει η δημοτική αρχή «έγιναν με γνώμονα την ποιότητα και τη στήριξη της οικογένειας ανεβάζοντας τον πολιτισμό στο επίπεδο που αξίζει στους δημότες».

«Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών εκπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη της κοινωνίας μας σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία για ποιοτικές παραστάσεις, εξωστρέφεια και ψυχαγωγία. Στις εκδηλώσεις του Δήμου συμμετείχαν πολλοί γνωστοί αλλά και νέοι καλλιτέχνες, όπως ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο Γιάννης Νταλιάνης, o Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Πέννυ Μπαλτατζή, ο Μάριος Ιορδάνου, οι Going Through κ.ά»., σημειώνει στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Οι εκδηλώσεις έγιναν σε ανοικτούς χώρους, με απόλυτη εφαρμογή των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, λόγω της πανδημίας, για τη διασφάλιση της υγείας όλων.

Επίσης, ο Δήμος κατάφερε να εξασφαλίσει δωρεάν κάποιες από τις παραστάσεις, σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως το υπουργείο πολιτισμού και η Περιφέρεια Αττικής, κρατώντας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, τη δαπάνη κάτω από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε σχετικά:

«Ο πολιτισμός έκανε έντονη την παρουσία του φέτος στον Δήμο Πεντέλης.   Πολλές και σημαντικές οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν, όπου μέσα από τη μουσική, το θέατρο, την αφήγηση, τον χορό, αναδείχθηκε όλο το φάσμα της πολιτισμικής μας παράδοσης με έντονες αναφορές και αφιερώσεις ολόκληρων θεματικών στα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

»Παράλληλα, ταξιδέψαμε στη σύγχρονη και στη λαϊκή παραδοσιακή πολιτιστική μας κληρονομιά, σε συνδυασμό με τον πολιτισμό της Μεσογείου και της Ευρώπης.

»Με καλύτερες συνθήκες από πέρυσι ανταμώσαμε ξανά και βιώσαμε την αξία της κοινωνικής επαφής, μέσα από τις πολλές εκδηλώσεις, μέσα από το νέο πολιτιστικό θεσμούς που δημιουργήσαμε και φιλοδοξούμε να καθιερώσουμε στην πόλη μας, το Φεστιβάλ Πεντελικού, αλλά και την αναβίωση του κινηματογράφου μετά από αρκετά χρόνια.

»Θα ήθελα να συγχαρώ την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Φωτεινή Μαρκαντώνη, για την επιτυχημένη δουλειά της όλο αυτό το χρονικό διάστημα της προετοιμασίας, αλλά και της εκτέλεσης με τον πιο άψογο τρόπο ενός δύσκολου και απαιτητικού πολιτιστικού προγράμματος.  Συγχαίρω επίσης την αντιδήμαρχο, Αρτέμιδα Αργύρη για την άψογη διοργάνωση του Φεστιβάλ Πεντελικού. Τέλος ευχαριστώ τους αντιδημάρχους Νατάσα Κοσμοπούλου και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, αλλά και τους εργαζομένους του Δήμου για τη βοήθειά τους προκειμένου να επιτύχουμε το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα του φετινού καλοκαιριού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet