Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τιμήθηκε η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Δήμο Πεντέλης.

Τo πρωί της Κυριακής τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσών και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο κενοτάφιο των Θυμάτων των Αλησμόνητων Πατρίδων.

Ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του:

«Αγαπητοί συμπολίτες, τιμούμε σήμερα τη μνήμη αυτών οι οποίοι πλήρωσαν με το αίμα και τη ζωή τους, την αγάπη τους για την πατρίδα. Παράλληλα όμως τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι  αποτελούν σήμερα τις επόμενες γενιές και οι οποίοι σε τελευταία ανάλυση είναι η πατρίδα μας, είναι η Ελλάδα. Οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι ή οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες ριζωμένοι σε τούτο τον τόπο, στα Μελίσσια, αποτελούν για μας τη δυναμική κοινωνία της πόλης μας και είναι η κοινωνία, η οποία σήμερα τιμά της ρίζες της, τις ρίζες όχι μόνο τις δικές της, αλλά ολόκληρης της πατρίδας μας.

»Θα ήθελα να αποτίσω και προσωπικά και ως δήμαρχος της πόλης, φόρο τιμής σ΄ αυτούς τους ανθρώπους, που με το αίμα τους, στήριξαν την Ελλάδα και θα πρέπει πάντα να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας, τις ρίζες όλων αυτών των ανθρώπων που ζουν και κρατούν την πόλη μας ζωντανή και αυτό πρέπει να το ξέρουμε καλά εμείς και να το περάσουμε στα παιδιά μας».

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευαγγελία Μπουσίου, οι θεματικοί αντιδήμαρχοι Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και Άντα Μπούσουλα, ο τοπικός αντιδήμαρχος Δ.Κ. Μελισσίων Ηλίας Τσουχνικάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σάββας Βορέας, Λευτέρης Κοντουλάκος και Αντώνης Φειδοπιάστης, ο τοπικός σύμβουλος Δ.Κ. Μελισσίων Γιώργος Μαγιάτης και η τοπική σύμβουλος Δ.Κ. Πεντέλης Ελένη Μπαχαρνίκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet