Οι προτάσεις της Δημοτικής Συμμαχίας για τη ΣΜΠΕ που αφορά το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης στην Αττική
Πολιτική

Οι προτάσεις της Δημοτικής Συμμαχίας για τη ΣΜΠΕ που αφορά το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης στην Αττική

Στη «Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής (2021-2025) αναφέρθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε:

  • Την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου πενταετούς προγράμματος.
  • Τη σπουδαιότητα εξειδίκευσης των γενικών και ειδικών στόχων του και συγκεκριμένα: 1) Την έξυπνη ανάπτυξη 2) Την πράσινη ανάπτυξη 3) Την κοινωνική ανάπτυξη 4) Την ανάπτυξη υποδομών 5) Την ενίσχυση της εξωστρέφειας.
  • Την υποχρεωτικότητα ύπαρξης Στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για κάθε δράση, και ειδικά για την ανάπτυξη υποδομών.

Επίσης, έκανε ειδική μνεία στην ανάπτυξη, βελτίωση και εκσυγχρονισμό των ενεργειακών δικτύων και υποδομών και στην υποχρεωτικότητα της ύπαρξης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα δίκτυα του ΑΔΜΗΕ και πρότεινε πλέον τη μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας με σύγχρονες μεθόδους και συγκεκριμένα την υπογειοποίηση του Δικτύου Υψηλής Τάσης Πεντέλης, για σημαντική μείωση της επιβάρυνσης στο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον.

«Οι προτάσεις αυτές έτυχαν περαιτέρω επεξεργασίας του Δ. Παπακωνσταντίνου με των αρμόδιων διευθύνσεων και συμπεριλήφθησαν στην πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο» όπως αναφέρει η παράταξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet