ΔΑΣ ΟΤΑ Πεντέλης: “Ο δήμαρχος τρομοκρατεί τους εργαζόμενους”
Πολιτική

ΔΑΣ ΟΤΑ Πεντέλης: “Ο δήμαρχος τρομοκρατεί τους εργαζόμενους”

Ευθεία επίθεση κατά του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη εξαπολύει, μέσω ανακοίνωσής της, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) ΟΤΑ Πεντέλης, με αφορμή τα όσα ανέφερε στην ορκωμοσία του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Η ΔΑΣ καταγγέλλει τον δήμαρχο ότι “αποτελεί μέρος του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος” και τον κατηγορεί ότι επιχειρεί “να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους”. Την ίδια στιγμή τα βάζει και με την “έκπτωτη συμβιβασμένη διοίκηση του Σωματείου”, η οποία -όπως υποστηρίζει- “όλα αυτά τα χρόνια έχει βάλει πλάτη στη συγκεκριμένη πολιτική της δημοτικής αρχής”. Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση.

Με προκλητική συμπεριφορά μάς καλωσόρισε ο δήμαρχος Πεντέλης, ο «ακομμάτιστος» δήμαρχος κύριος Στεργίου, τη νέα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό για τον προκαθορισμένο αγιασμό, εξαπέλυσε απειλές εναντίον του προσωπικού λέγοντας ότι αν έβλεπε στην αξιολόγηση του προσωπικού τον βαθμό 8, εκείνος θα έβαζε 3.

Η στάση τού κατά τα άλλα «υπερασπιστή» των εργαζομένων, που όπως καλά γνωρίζουμε έχει ψηφίσει και εφαρμόσει όλους τους αντεργατικούς νόμους και διατάξεις των κομμάτων του ευρωμονόδρομου (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ), μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί. Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι ο δήμαρχος Στεργίου αποτελεί μέρος του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του που οι παιδικοί σταθμοί υπολείπονται σε προσωπικό, αυτός προσπαθεί, μέσα από τη τρομοκρατία, να καλύψει τα κενά του.

Αλήθεια ποια είναι η θέση όλων αυτών που μίλαγαν για δίκαια αξιολόγηση; Ο κύριος Στεργίου, στέλεχος της Ν.Δ. και υποψήφιος πρόεδρος της ΠΕΔΑ, με τα λόγια του έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση μας, ότι ο σκοπός της αξιολόγησης είναι η δημιουργία ενός κράτους μικρού ευέλικτου στην υπηρεσία της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και στη τρομοκράτηση-χειραγώγηση των εργαζομένων.

Ευθύνες όμως έχει και η έκπτωτη συμβιβασμένη διοίκηση του Σωματείου, που με τη στάση του όλα αυτά τα χρόνια έχει βάλει πλάτη στη συγκεκριμένη πολιτική της δημοτικής αρχής.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου και του Νομικού Προσώπου να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα μας φοβίσουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους αλλά και τους γονείς να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση του κυρίου δημάρχου, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να συνταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ των ΟΤΑ, αλλά και με την ΟΓΕ και να απαιτήσουν τώρα τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι πάρκινγκ παιδιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet