Διοίκηση Κεχαγιά: Φασιστική πράξη η για δεύτερη φορά βίαιη ματαίωση της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διοίκηση Κεχαγιά: Φασιστική πράξη η για δεύτερη φορά βίαιη ματαίωση της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Η παρακώλυση της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου αποτελεί «πράξη φασιστική και κατάφωρα αντιδημοκρατική» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Με την πράξη αυτή, όπως υποστηρίζει, «μπαίνει για δεύτερη φορά φρένο στην επίλυση του προβλήματος της καθαριότητας της πόλης και βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ιδίως στις μέρες που ακολουθούν μία πανδημία, στον βωμό πολιτικών σκοπιμοτήτων και γνωστών συμφερόντων».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι είναι πασιφανές ότι το πρόβλημα της καθαριότητας, που «επί χρόνια ταλανίζει την πόλη μας και υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής των κατοίκων της», δεν μπορεί να λυθεί από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. Κι αυτό καθώς, όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, δεν διαθέτει ούτε τους υπαλλήλους, ούτε τα μέσα, ούτε τις δυνατότητες να απομακρύνει απορρίμματα, μπάζα και κλαδιά, που έχουν σωρευθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η μόνη λύση για να καθαρίσει η πόλη, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είναι η ανάθεση συγκεκριμένων εργασιών όπως οδοκαθαρισμού, καθαρισμού κοινόχρηστων χώρων και διαχείρισης ογκωδών και βλαστικών αντικειμένων, καθώς και υπηρεσίες μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων, σε εξωτερικά συνεργεία, όπως συνέβαινε για κάποιες από αυτές στον Δήμο Πεντέλης όλα τα προηγούμενα χρόνια και όπως συμβαίνει σε ένα μεγάλο αριθμό δήμων της χώρας.

Και η ανακοίνωση της διοίκησης καταλήγει: 

«Η νέα δημοτική αρχή καθιστά σαφές ότι θα πράξει ό,τι απαιτείται για να επιλύσει το πρόβλημα της καθαριότητας. Όποιος παρεμποδίζει, για τα δικά του συμφέροντα, τις ενέργειες και τις δράσεις που απαιτούνται για να είναι και να διατηρείται η πόλη μας καθαρή, θα μας βρίσκει αντιμέτωπους και μαζί όλους τους συμπολίτες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet