Δ. Παπακωνσταντίνου: Την ώρα που κλονίζεται η δήμαρχος Πεντέλης ιχνηλατεί σημεία πόλωσης
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: Την ώρα που κλονίζεται η δήμαρχος Πεντέλης ιχνηλατεί σημεία πόλωσης

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συμμαχία, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου περί της κατασκευής αποχέτευσης στην Καλλιθέα Πεντέλης, σημειώνει, απευθυνόμενος στη δήμαρχο, ότι «επανειλημμένα σας έχω επισημάνει ότι η διοίκηση είναι σκυταλοδρομία».

Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Στην ανακοίνωσή της για την ένταξη της αποχέτευσης Πεντέλης στο ΕΣΠΑ, την οποία και χαιρετίζουμε, εστιάζεται ότι βρήκε μία μελέτη της ΕΥΔΑΠ για ένα μόνο αγωγό από το 2012 και παραλείπει:

  • Ότι το πρόβλημα της αποχέτευσης της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης ήταν η μη ύπαρξη αποδέκτη των λυμάτων, καθώς υπήρχε έντονη αντίδραση του όμορου Δήμου να διέλθουν από αυτόν (ποια μελέτη μπορούσε να ολοκληρωθεί όταν δεν υπήρχε αποδέκτης;).

Επί τέσσερα έτη 2015-2019 τόσο, ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου, όσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου και οι διευθυντές των υπηρεσιών, με αλλεπάλληλες συσκέψεις, επισκέψεις και καθημερινά τηλεφωνήματα πέτυχαν την οριστική λύση του θέματος, με ένταξη σε μεγάλη εργολαβία της ΕΥΔΑΠ, που ολοκληρώθηκε με προτεραιότητα, της επέκτασης του αγωγού έως το συγκρότημα των σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στα όρια με τον Δήμο Γέρακα. Αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο η νομοθεσία που προέβλεπε την ύπαρξη αποδέκτη για τα λύματα των σχολικών μονάδων με τη κατασκευή και λειτουργία του σύγχρονου συγκροτήματος στην οδό Αθηνάς το 2015.

Ο αγωγός ήλθε το 2019 στην οδό Ιάσωνος, στο ρέμα που χωρίζει τους δύο Δήμους Παλλήνης (Γέρακα)-Πεντέλης 150 μέτρα από το σχολείο.

Και προφανώς στους από κοινού σχεδιασμούς με την ΕΥΔΑΠ προβλεπόταν η επικαιροποίηση της μελέτης συλλογής των λυμάτων όλης της περιοχής Καλλιθέας Πεντέλης.

Συνεπώς παραλάβατε ένα έργο δρομολογημένο. Είναι θετικό ότι το ολοκληρώνετε. Το επιδοκιμάζουμε.

Γιατί λοιπόν κ. Κεχαγιά διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα με αποσπασματικές αναφορές και δηλητηριάζετε το κλίμα; Όλα εσείς τα κάνετε;

Προσέξτε γιατί στα «όλα» στο τέλος θα σας φορτωθούν τα πάντα.

Επανειλημμένα σας έχω επισημάνει ότι η διοίκηση είναι σκυταλοδρομία.

Υ.Γ.: Αλήθεια προχώρησε η σύνδεση του σχολείου με την αποχέτευση; Πού βρίσκεται η κατασκευή του αντλιοστασίου;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet