Δ.Σ. Πεντέλης: Συνεδρίασε μόνη της η διοίκηση!
Πολιτική

Δ.Σ. Πεντέλης: Συνεδρίασε μόνη της η διοίκηση!

Μπροστά στα άδεια έδρανα της μειοψηφίας, πλην του συνδυασμού του κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου (ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ), διεξήχθη η 7η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, την Τρίτη 8 Απριλίου 2014. Τα υπόλοιπα 14 μέλη της μειοψηφίας (τα ίδια που είχαν προκαλέσει τη συνεδρίαση της 31ης Μαρτίου για το εργοστάσιο αεριοποίησης στο Πεντελικό) δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση, καθώς υποστήριξαν ότι ήταν παράνομη, αφού έπρεπε να προηγηθεί αυτής η διακοπείσα συνεδρίαση της 31ς Μαρτίου. Μάλιστα, η δημοτικής παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, διά του επικεφαλής της Μανώλη Γραφάκου, επέδωσε, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, επιστολή προς την πρόεδρο του Σώματος Ευαγγελία Μπουσίου, την οποία και η τελευταία διάβασε στο Σώμα (Διαβάστε εδώ την επιστολή της παράταξης).

Σε αυτήν τα συγκεκριμένα μέλη της μειοψηφίας κατήγγειλαν τη μη συνέχιση της συνεδρίασης της 31ης Μαρτίου 2014 (κατά την άποψή τους διεκόπη παρανόμως από την πρόεδρο του Σώματος), την οποία και απαιτούσαν να επαναληφθεί προκειμένου να επιστρέψουν στην αίθουσα συνεδριάσεων. Επίσης, χαρακτήριζαν ως άνευ ουσίας και προεκλογική τη συζήτηση για το θέμα της εκδίκασης των ενστάσεων επί της πολεοδομικής μελέτης  για τις 3η και 4η Γειτονιές.

Απαντώντας στις εν λόγω καταγγελίες, η πρόεδρος του Σώματος διάβασε δική της επιστολή, την οποία όπως είπε θα αποστείλει και στην Περιφέρεια, στην οποία αναφέρει ότι η επίμαχη συνεδρίαση δεν διεκόπη, αλλά έληξε, καθώς η ίδια έκανε χρήση των όσων προβλέπει ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου σε περιπτώσεις που κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων σημειωθούν ταραχές. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που επέλεξαν να μην παραβρεθούν στη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου παραπλανήθηκαν κι αγνόησαν ένα θέμα που απασχολεί για χρόνια πολλούς συνδημότες (ένταξη των 3ης και 4ης Γειτονιών).

Στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταφέρθηκε κατά των συμβούλων που απουσίασαν, λέγοντας ότι “δεν προκαλεί έκπληξη η απουσία τους, αλλά δηλώνει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα δημόσια πράγματα” και προχωρώντας ακόμη περισσότερο, τους χρέωσε ότι “παίζουν προεκλογικά παιχνίδια”. Αναφερόμενος μάλιστα ειδικά στον κ. Μ. Γραφάκο, είπε ότι “εμείς ως παράταξη βάλαμε πλάτη να τον στηρίξουμε όταν δεν είχε την πλειοψηφία ως διοίκηση, παρ΄ ότι είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται δείγματα κακοδιοίκησης εκ μέρους του, ενώ τώρα αυτός εγκαταλείπει μία προσπάθεια-σκυταλοδρομία για να λυθεί ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες εδώ και δεκαετίες”. 

Πάντως, η απουσία των συγκεκριμένων συμβούλων της μειοψηφίας δημιούργησε πρόσκαιρο “πονοκέφαλο” στη διοίκηση, καθώς για λίγη ώρα δεν είχε επιτευχθεί απαρτία στο Σώμα, με αποτέλεσμα να… ανάψουν τα τηλέφωνα προκειμένου να προσέλθουν οι… καθυστερημένοι από την πλευρά της διοίκησης. Όπερ κι εγένετο, οπότε η πρόεδρος ανακουφισμένη κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet