Εγκαίνια… ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ  στην Πεντέλη
Πολιτική

Εγκαίνια… ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στην Πεντέλη

Την πρώτη της ανοιχτή συγκέντρωση, με την παρουσία δεκάδων Πεντελιωτών, πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Αντώνη Φειδοπιάστη, με την ευκαιρία των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης, στο κέντρο των Μελισσίων.

Την συγκέντρωση άνοιξε το μέλος της γραμματείας της παράταξης Ηρώ Αντωνοπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους συμπολίτες και τους επίσημους που παρευρέθηκαν, απηύθυνε πρόσκληση συστράτευσης προς όλους τους ενεργούς συμπολίτες για μια πραγματική αλλαγή σελίδας στον Δήμο Πεντέλης.

Στη συνέχεια, στην κεντρική ομιλία του, ο Αντώνης Φειδοπιάστης, αφού άσκησε δριμύτατη κριτική στην απερχόμενη διοίκηση Στεργίου, έθεσε στους συμπολίτες τους άξονες και τις προτεραιότητες που θα προτείνει η ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στους πολίτες της Πεντέλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε ιδιαίτερα:

  • Στον περιορισμό των υπερεξουσιών του δημάρχου και την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και των τοπικών φορέων, με έλεγχο και διαφάνεια στη δημοτική λειτουργία.
  • Την προστασία και ανάδειξη του ορεινού όγκου της Πεντέλης και του δασικού του χαρακτήρα ενάντια σε κάθε μορφής συμφέροντα και παρεμβάσεις.
  • Την καθιέρωση ενός δημοτικού συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, με έμφαση τη διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση, την επαναχρησιμοποίηση, και την ανακύκλωση.
  • Την Κοινωνική Πολιτική για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, με δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης και προστασία όσων έχουν πληγεί από την κρίση, με στόχο κανένας δημότης να μην στερείται το δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση.

Τέλος, κάλεσε σε συτράτευση όλους τους συμπολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά «…όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι η δημοκρατία, η συμμετοχή, η αλληλεγγύη, η ισότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική ανάπτυξη πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου Δήμου, ας βαδίσουμε μαζί».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, Νίκος Βούτσης και Χαρά Καφαντάρη, ο εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ήσυχος, ο Κώστας Τουρναβίτης Γραμματέας Κινημάτων και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κι αντιπροσωπεία του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, οι οποίοι δήλωσαν και την ενεργή στήριξη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Αλαϊάδης, ενώ χαιρετισμό έστειλε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο τέως κοινοτάρχης Νέας Πεντέλης Χρήστος Φειδοπιάστης.

Οι πρώην αντιδήμαρχοι Μελισσίων Ραλλού Τραγέλη, Φώτης Χρυσικός, Νέας Πεντέλης Ελένη Κωνσταντοπούλου, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Μελισσίων Γιώργος Τζινιέρης, Θανάσης Δημάκης και Βασίλης Βαρδουλάκης.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, ο αντιστράτηγος ε.α. της Πυροσβεστικής Παναγιώτης Βελής.

Από φορείς του Δήμου Πεντέλης επίσης παραβρέθηκαν από τον Σύλλογο Κυκλαδιτών Νέας Πεντέλης ο πρόεδρος Λουκάς Δρόσος και ο αντιπρόεδρος Νίκος Δρόσος και η γραμματέας της Πνευματικής Κίνησης Βορείων Προαστίων Βιβή Μπάγιου.

Από την Αθλητική Ένωση Πεντέλης ο γραμματέας Δημήτρης Βαρώνος και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλης Ρούπας.

Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου Μελισσίων Κατερίνα Φανάκη.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Μελισσίων Φιλιώ Βακάλη και η γραμματέας Σοφία Ιωαννίδη.

Ο Άρης Νταβάκος, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και του Δ.Σ. του 3ου-5ου Δημοτικού Μελισσίων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Ν. Πεντέλης Ντίνα Λαζή και ο γραμματέας Άγγελος Κοντοθάνος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet