Επικεφαλής παρατάξεων: Έντονος προβληματισμός-ανησυχία λόγω αρρυθμίας της δημοτικής αρχής Πεντέλης στο ζήτημα των λατομείων
depositphotos.com
Κοινωνία

Επικεφαλής παρατάξεων: Έντονος προβληματισμός-ανησυχία λόγω αρρυθμίας της δημοτικής αρχής Πεντέλης στο ζήτημα των λατομείων

Με συναισθήματα αγωνίας, απογοήτευσης, έντονης ανησυχίας και προβληματισμού άφησε η αντιπολίτευση την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την πρώτη συνεδρίαση (8/6/2021) της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, για την αποτροπή της επιχειρούμενης επαναλειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό Όρος, όπως ενημερώνουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημοτική Συμμαχία, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, Μπροστά Μαζί, Ελευθέριος Κοντουλάκος και Πεντελήθεν, Γιώργος Κατσικογιάννης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, οι τέσσερις επικεφαλής αναφέρουν:

Aυτό διότι η διοίκηση παρουσιάστηκε απροετοίμαστη, ανοργάνωτη, πρόχειρη, ασυντόνιστη, ελλιπής, ερασιτεχνική, βραδυπορούσα.

Χωρίς εισήγηση, με ελλιπή σύνθεση (έλειπε νομική ομάδα), με τη δήμαρχο να αποχωρεί στο δεκάλεπτο λόγο «ανειλημμένων» (λες και οι υπόλοιποι επικεφαλής δεν είχαμε ανειλημμένες. Τις αφήσαμε όμως γιατί η πρώτη «ανειλημμένη» ήταν αυτή της Διαπαραταξιακής).

Έμειναν οι δύο κυρίες του Περιβάλλοντος, με έκδηλη την αγωνία και την μοναξιά τους (εκφράστηκε άλλωστε) να επωμιστούν το βάρος της ολιγωρίας  και της εκτελεστικής αρρυθμίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ως υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα, ζητήθηκε-απαιτήθηκε να κινηθεί ο Δήμος «χθες» στους βασικούς άξονες, ως η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 1/6/2021 προβλέπει:

  1. Α) Στην προσβολή-εξαφάνιση της Απόφασης της Αποκεντρωμένης της 13/4/2021 ενώπιον κάθε αρχής που δίνει άδεια για διεξαγωγή ερευνών, χωρίς εξόρυξη, για προσδιορισμό κοιτασμάτων μαρμάρου στο Πεντελικό. Β) Στην αρνητική γνωμάτευση κάθε εμπλεκόμενης αρχής στην επιχειρούμενη λήψη απόφασης-έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ).
  2. Τη διά νόμου οριστική και αμετάκλητη προστασία του Πεντελικού Όρους. Όχι λατομεία στο Πεντελικό!
  3. Σε άμεσες συνεργασίες-συνέργειες με όμορους Δήμους-Περιφέρεια για συντονισμό δράσεων.
  4. Παραστάσεις στο ΥΠΕΝ και στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Εξουσιοδοτήσαμε-απαιτήσαμε από τη διοίκηση να αναθέσει σε εξειδικευμένη ομάδα τη νομικοτεχνική υποστήριξη του θέματος και θωράκιση των επιχειρημάτων του Δήμου. Ο αντίπαλος είναι ισχυρός και πιθανώς όχι μόνος του.

Ας διοικήσουν επιτέλους εκεί που πρέπει και όχι εκεί που δεν πρέπει.

Υ.Γ. : Προφανώς παραμένουμε, συμβάλλουμε, προτείνουμε, ελέγχουμε, μέσω της Διαπαραταξιακής την όλη εξέλιξη.

Λευκή Επιταγή ποτέ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet