Ερώτημα για τις εγγραφές στο ταμείο του Δήμου από τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ
Πολιτική

Ερώτημα για τις εγγραφές στο ταμείο του Δήμου από τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι “το ταμείο το Δήμου εδώ και 4 μήνες παρουσιάζει αδικαιολόγητα αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα (μετρητά 339.000 ευρώ!), λόγω μη ορθών και έγκαιρων λογιστικών εγγραφών”. Στο πλαίσιο αυτό, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ζητεί να μάθει “τα αίτια της λανθασμένης εικόνας των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου και πότε θα διορθωθεί το πρόβλημα”. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Από τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου προκύπτει ότι εδώ και τέσσερις μήνες τα μετρητά που φέρεται να έχει ο Δήμος στο ταμείο του εμφανίζονται υπερβολικά αυξημένα και μάλιστα με τάση ανόδου. Αποκορύφωμα τα μετρητά στις 30/9/2014 να εμφανίζονται ότι είναι 339.000 ευρώ!

Το θέμα τέθηκε από τους εκπροσώπους της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στην Οικονομική Επιτροπή και η διοίκηση του Δήμου απέδωσε το πρόβλημα σε μη έγκαιρη λογιστική τακτοποίηση κάποιων κονδυλίων. Δεσμεύτηκε μάλιστα να διορθώσει το λάθος.

Αντί αυτού όμως, στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες ζητήθηκε η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου της 30/9/2014, χωρίς να έχει διορθωθεί το πρόβλημα.

Με αφορμή αυτή την αδράνεια και τη μη διόρθωση του λάθους, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ κατέθεσε σήμερα ερώτημα προς τη δημοτική αρχή που υπογράφει ο επικεφαλής της Μανώλης Γραφάκος και η υπεύθυνη για τα οικονομικά του Δήμου Γεωργία Μητροπούλου, ώστε να ενημερωθεί επίσημα για το τι ακριβώς συμβαίνει με το ταμείο του Δήμου.

Το ερώτημα που κατέθεσε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έχει ως εξής:

“Προς Δήμαρχο Πεντέλης Στεργίου Δημήτρη

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι σας είχαμε επισημάνει στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το πολύ σοβαρό λάθος που εμφανίζεται στις εγγραφές του ΤΑΜΕΙΟΥ, στα λογιστικά βιβλία του Δήμου, φέρατε ως έγκριση τις οικονομικές καταστάσεις του Γ΄ τριμήνου με ταμείο (μετρητά) 339.548,18 ευρώ!

Είναι προφανές ότι τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν στο ταμείο του Δήμου, όπως άλλωστε παραδεχθήκατε. Δεχόμαστε την εξήγηση που μας δώσατε ότι δεν έχουν γίνει έγκαιρα κάποιες λογιστικές εγγραφές, όμως επισημαίνουμε ότι:

α) Αυξημένο ταμείο υπήρχε και στις οικονομικές καταστάσεις του Β΄ τρίμηνου (30/6/2014), σε ύψος 200.745,35 ευρώ.

β) Αυξημένο ταμείο υπήρχε και στο ισοζύγιο του Δήμου 31/8/2014 που μας χορηγήσατε, σε ύψος 293.454,78 ευρώ.

Συνεπώς το αυξημένο ταμείο παρατηρείται από τον Ιούνιο του 2014 και δεν έχει διορθωθεί μέχρι σήμερα.

Για το συγκεκριμένο θέμα και στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων μας ρωτάμε:

1. Πού οφείλεται η αύξηση του ταμείου και ποιες συγκεκριμένες λογιστικές εγγραφές δεν έχουν γίνει, ώστε να αποτυπώνουν την πραγματική κατάστασή του;

2. Ποιοι άλλοι λογαριασμοί θα τροποποιηθούν με τη διόρθωση των εγγραφών του ταμείου;

3. Πότε θα διορθωθεί οριστικά το πρόβλημα με τις λογιστικές εγγραφές του ταμείου;”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet