Θα απέχει και η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης από τη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24/11
Πολιτική

Θα απέχει και η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης από τη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 24/11

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης έχει καταθέσει από την αρχή της πανδημίας την πρόταση της για τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως τονίζει η δημοτική Κίνηση.

Ειδικότερα, η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Είμαστε αντίθετοι στη διά περιφοράς συνεδρίαση, στην πραγματικότητα μη συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρόταση μας είναι να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης με τη χρήση του διαδικτύου, από τη στιγμή που η διά ζώσης συνεδρίαση δεν μπορεί να διεξαχθεί για λόγους προστασίας από την πανδημία.

Η πρόταση αυτή είναι η μόνη λογική και αποδεκτή από τη στιγμή μάλιστα που επιτροπές του Δήμου όπως η Οικονομική και η Ποιότητας Ζωής συνεδριάζουν ήδη με αυτόν τον τρόπο.

Η στάση της διοίκησης της δημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης είναι απαράδεκτη. Δε μπορεί να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα δημοτικά τέλη και να απαιτούν να ψηφίσουμε με ένα ναι ή όχι χωρίς προηγουμένως κάθε παράταξη να αναπτύξει την επιχειρηματολογία της.

Oι Μελισσιώτες και οι Πεντελιώτες ψήφισαν δημοτικούς συμβούλους, όχι «μαϊντανούς»! Για παράδειγμα η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης πάντα καταθέτει διαφορετική πρόταση που περιλαμβάνει την κατάργηση των δημοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες, κάτι που στη διά περιφοράς διαδικασία δεν είναι εφικτό.

Η διοίκηση και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν μάλλον δυσανεξία στο να διατυπώνονται άλλες γνώμες σχετικά με σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας και τους εργαζόμενους, όπως αυτά που έρχονται για «συζήτηση» στις 24 Νοεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, η διοίκηση πετυχαίνει να περνάει την πολιτική της χωρίς απρόοπτα και… διαρροές από τις φυλλορροούσες παρατάξεις που την στηρίζουν.

Μια πολιτική που αν ήταν φιλολαϊκή και για το καλό της πόλης μας δεν θα είχε και τόσες πολλές δυσκολίες να υπερψηφιστεί. Η μη συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης Πεντέλης στη δήθεν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου είναι δεδομένη και επιφυλασσόμαστε για τη στάση μας στη συνέχεια ανάλογα και με την αντιδημοκρατική κατρακύλα και τις αυταρχικές μεθοδεύσεις που θα ακολουθηθούν από την κ. Κεχαγιά. Το ίδιο θεωρούμε ότι πρέπει να κάνουν και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι σέβονται στοιχειωδώς τον εαυτό τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet