Κοινή ανακοίνωση λοιπών παρατάξεων: Η αντιπολίτευση  καλύπτει κενά και ολιγωρίες της διοίκησης Κεχαγιά
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Κοινή ανακοίνωση λοιπών παρατάξεων: Η αντιπολίτευση καλύπτει κενά και ολιγωρίες της διοίκησης Κεχαγιά

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η απόφαση 53/220 της 6ης Συνεδρίασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών, δημοτών και επιχειρήσεων, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μπούρας.

Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε, διά περιφοράς, τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2020, κατόπιν αιτήματος 18 δημοτικών συμβούλων (17 από τις λοιπές παρατάξεις και 1 ανεξάρτητος) και «παρά την παρελκυστική πολιτική από πλευράς της διοίκησης της δημάρχου κ. Δήμητρας Κεχαγιά», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, για να προσθέσουν:

«Μάλιστα, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση επέλεξαν να απουσιάζουν “εκκωφαντικά” οι σύμβουλοι των παρατάξεων που συνδιοικούν τον Δήμο (του κ. Άγγελου Παλαιοδήμου και της κ.  Δήμητρας Κεχαγιά), ενώ έσπευσαν ασμένοντας στην “αθέατη” Οικονομική Επιτροπή  την επόμενη ημέρα, ώστε να εγκρίνουν αναθέσεις εκχώρησης της καθαριότητας σε ιδιώτες ύψους 1,8 εκατ. ευρώ»

«Ακόμη κι έτσι», συνεχίζει η κοινή ανακοίνωση, «χάρη στην υπεύθυνη στάση των λοιπών παρατάξεων, ο Δήμος συνεχίζει να λειτουργεί», ενώ στη συνέχεια ενημερώνει τους δημότες ότι πλέον μπορούν να διεκδικήσουν όσα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης με την απόφασή του στις 13/4/2020 και συγκεκριμένα:

Α) Την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή:

  • Του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 25/1975 (Α΄74), για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid-19. 4.
  • Των τελών παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου, για όσες εκ των επιχειρήσεων διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του α΄ εδαφίου της παρ. του covid-19 και δεν κάνουν χρήση του χώρου σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ.(Α΄171) και για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid-19. (άρθρο 37 παρ. 8-9 της Π.Ν.Π. ΦΕΚ 68Α)

Β) Την αναστολή καταβολής από τις επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω covid -19:  

  • 1. Των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5% .
  • 2. Του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%.

Γ) Την απαλλαγή καταβολής τροφείων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Πεντέλης, για τα παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πεντέλης:

  • Για το χρονικό διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2019 και έως την και την διακοπή λειτουργίας τους λόγο του covid-19.  
  • Για το χρονικό διάστημα από την υποχρεωτική διακοπή της λειτουργίας τους λόγω του covid -19 έως και το πέρας της εκπαιδευτικής περιόδου 2019 – 2020.

Δ) Την απαλλαγή από τα μισθώματα των κυλικείων των σχολείων, του ΔΑΚ Μελισσίων και μηχανημάτων αυτόματων πωλητών, από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων μέχρι λήξεως τους.

Ε) Την παράταση του χρόνου ταφής και χρήσης οστεοφυλακίων, όλων των κατηγοριών, μέχρι 31.10.2020, με καταβολή τελών της πρώτης περιόδου χρήσεως.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet