Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Στάχτη στα μάτια των πυρόπληκτων από τη δημοτική αρχή
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Στάχτη στα μάτια των πυρόπληκτων από τη δημοτική αρχή

Ανακοίνωση με την οποία αιτιολογεί την αποχώρησή της από το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Αυγούστου 2024 εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, δείχνοντας και αυτή το μέγεθος των αντιδράσεων στον Δήμο μετά και τις ανακοινώσεις των παρατάξεων Συμπολιτεία και Δημοκρατική Συνεργασία.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, υπάρχουν ευθύνες της διοίκησης Κοσμοπούλου για τον ανεπαρκή -όπως αποδείχτηκε- αντιπυρικό σχεδιασμό και πολύ περισσότερο που δεν προχωρά σε ουσιαστικές λύσεις για τους πολίτες, παρά περιμένει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Τέλος, καλεί τους πολίτες «στην οργάνωση του συλλογικού αγώνα μαζί με τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου μας, με πλαίσιο αιτημάτων στο ύψος των αναγκών μας!».

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης:

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο της 19ης Αυγούστου 2024 πριν από την έναρξή του, καθώς η Δημοτική Αρχή προχώρησε σα να μην έχει συμβεί τίποτα στο εξ αναβολής Δημοτικό Συμβούλιο, της από 12ης Αυγούστου, μέρας που έπληξε, η καταστροφική πυρκαγιά το Δήμο μας. Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης εξ αρχής απαίτησε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς ο λαός της περιοχής βρέθηκε ξανά απροστάτευτος αφού αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν υπήρχε κανένας αντιπυρικός σχεδιασμός, όπως ισχυριζόταν η κυβέρνηση, ενώ ευθύνες έχει και η ίδια η Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Αρχή προ ημερησίας διάταξης έκρινε σκόπιμο να αναλύσει το χρονικό της πυρκαγιάς και να ενημερώσει ότι θα δημιουργηθεί ένας “ενοριακός” τραπεζικός λογαριασμός για τους πυρόπληκτους και τα γεύματα που ετοιμάζει η ενορία της Νέας Πεντέλης. Από τη μια δηλαδή αρνείται να απαντήσει σε ερωτήματα όπως π.χ. για το σχέδιο “Ιόλαος”, για το οποίο η Λαϊκή Συσπείρωση είχε ενημερώσει ότι είναι ανεπαρκές, για την “ετοιμότητα” του Δήμου που ήταν σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβερνητική πολιτική και φάνηκε η αποτελεσματικότητά του, με τη φωτιά να φτάνει στο Χαλάνδρι από τον Βαρνάβα. Αντί να γίνει ουσιαστικός διάλογος για τα αιτήματα που είναι ουσιαστικά αυτή τη δύσκολη ώρα και να πάρει θέση για το πλαίσιο αιτημάτων που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, σε ανακοίνωσή της από την 15η Αυγούστου για:

  • Πλήρη και ουσιαστική καταγραφή της καταστροφής, των καμένων εκτάσεων και των λαϊκών περιουσιών.
  • Άμεση και ουσιαστική στήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων από τις πυρκαγιές με πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% των απωλειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Εξασφάλιση με κρατικά έξοδα της στέγασης σε  όσους έχουν ανάγκη και για το χρονικό διάστημα που απαιτείται μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.
  • Αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών.
  • Κήρυξη όλων των καμένων δασών και δασικών εκτάσεων ως αναδασωτέων, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Καμία αλλαγή στον χαρακτήρα και τη χρήση γης. Καμιά σκέψη για επιχειρηματικά σχέδια πάνω στα καμένα.
  • Άμεση εκπόνηση σχεδίου για την ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση των δασών.
  • Ουσιαστικό σχέδιο για την προστασία της ζωής του λαού, των περιουσιών, των δημόσιων υποδομών και του περιβάλλοντος για την υπόλοιπη αντιπυρική περίοδο.

Το τρομερά αποδοτικό μέτρο ανακούφισης που σκέφτηκε να πάρει η δημοτική αρχή, αυτή τη δύσκολη ώρα για τους Δημότες, ήταν να ανοιχτεί απλά ένας λογαριασμός για τα απολύτως απαραίτητα -κατά τα άλλα- γεύματα ρίχνοντας έτσι στάχτη τα μάτια του λαού της περιοχής για το “σχέδιο” της επόμενης μέρας. Ζυγισμένη-στοιχισμένη, η δημοτική αρχή με την κυβέρνηση, αφού περιμένει προφανώς τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό σήμερα, να επιστρατεύσουν άλλα προσχήματα για την πλήρη απουσία ολοκληρωμένου αντιπυρικού σχεδιασμού και πρόληψης και να ακολουθήσουν άλλες ανέξοδες υποσχέσεις για αποκατάσταση καταστροφών από την πρόσφατη φωτιά που κατέκαψε για πολλοστή φορά δάσος και λαϊκές περιουσίες στην Αττική.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης τονίζει, για μια ακόμη φορά, την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση και να υπάρξει συντονισμός και με τις υπόλοιπες πυρόπληκτες περιοχές για να επιβληθούν αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών και μέτρα για την ουσιαστική πρόληψη και πυροπροστασία. Καλεί όλο το λαό να στρέψει τη δύναμή του στην οργάνωση του συλλογικού αγώνα μαζί με τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου μας, με πλαίσιο αιτημάτων στο ύψος των αναγκών μας!

Οργάνωση κι αγώνας γιατί μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet