“Με ρυθμίσεις και προκαταβολές πληρώνει τις οφειλές ο Δήμος Πεντέλης”
Πολιτική

“Με ρυθμίσεις και προκαταβολές πληρώνει τις οφειλές ο Δήμος Πεντέλης”

Στην “πολύ κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου Πεντέλης, η οποία χειροτερεύει καθημερινά” αναφέρεται, για άλλη μια φορά, σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Συμπολιτεία αναφέρεται σε “ελλειμματική λειτουργία του Δήμου”, την οποία αποδίδει στην “ακατανόητη” μείωση κατά 1 εκατ. ευρώ στα τέλη τραπεζών, σούπερ μάρκετ και μεγάλων επιχειρήσεων από τον δήμαρχο Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ενώ υποστηρίζει ότι ο Δήμος υποστηρίζει πλέον τη λειτουργία του με προκαταβολές από την τακτική επιχορήγηση και ρυθμίσεις χρεών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Έχει φτάσει τέλος Φεβρουαρίου και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν εγκρίνει ακόμα τον προϋπολογισμό του Δήμου Πεντέλης για το 2015, διότι είναι ελλειμματικός. Αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές και ορατές δυσλειτουργίες στον Δήμο διότι δεν μπορούν να πληρωθούν προμηθευτές και δεν μπορεί να ξεκινήσουν διαδικασίες διαγωνισμών και αναθέσεων.

Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Στεργίου, μέσα από τα δελτία Τύπου του, η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι πολύ κακή και χειροτερεύει καθημερινά λόγω του ότι ο κ. Στεργίου το 2011 και το 2012 μείωσε κατά 1.000.000 τα τέλη που εισέπραττε ο Δήμος από τις τράπεζες, τα super market και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Αυτή η ακατανόητη μείωση των ετήσιων εσόδων του Δήμου κατά 1.000.000 ευρώ έχει φέρει τον Δήμο σε ετήσια ελλειμματική λειτουργία. Ο Δήμος καλύπτει τις ανάγκες του από τα έσοδα του τέλους 0,50, από προκαταβολές και εξυπηρετεί μεγάλες υποχρεώσεις του από ρυθμίσεις χρεών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Δήμος πριν λίγες μέρες έλαβε προκαταβολή 300.000 ευρώ από την ετήσια τακτική του επιχορήγηση και παράλληλα ρύθμισε χρέος του προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 216.000 ευρώ με 18 μηνιαίες δόσεις.

Δηλαδή εισπράττει τώρα μελλοντικά του έσοδα και παραπέμπει για το μέλλον μελλοντικές του υποχρεώσεις..

Από το Γραφείο Τύπου της Συμπολιτείας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet