ΝΕΑ ΑΡΧΗ… για Ευαγγελία Μπουσίου και Κώστα Καλλιανιώτη – Συνέντευξη στο «Ε»
Video

ΝΕΑ ΑΡΧΗ… για Ευαγγελία Μπουσίου και Κώστα Καλλιανιώτη – Συνέντευξη στο «Ε»

Αναμφίβολα πρόκειται για μια πολιτική συμπόρευση που θα συζητηθεί αρκετά στον Δήμο Πεντέλης. Ο λόγος για τη συμφωνία μεταξύ του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνη Φειδοπιάστη και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Ευαγγελίας Μπουσίου και Κώστα Καλλιανιώτη να συμπορευθούν στην αυτοδιοικητική μάχη που θα δοθεί προκειμένου τον Μάιο του 2019 ο Δήμος Πεντέλης «να αλλάξει χέρια».

Συνέντευξη στον Θάνο Σταθόπουλο

Η Ευαγγελία Μπουσίου ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από τον συνδυασμό του δημάρχου Πεντέλης, Δημοτική Συμμαχία, αποχωρώντας και από τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Κώστας Καλλιανιώτης είχε λίγο πριν διαχωρίσει τη θέση του από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, Συμπολιτεία.

Και οι δύο μιλούν αποκλειστικά στο ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, για τους λόγους που «πήραν διαζύγιο» από τις πρώην παρατάξεις τους, γιατί επέλεξαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Αντώνη Φειδοπιάστη και τον συνδυασμό του, τι έχουν να προσφέρουν στον τόπο τους και πολλά άλλα…

Πηγαίνοντας ένα βήμα πίσω, θα θέλατε να μας πείτε ποιο ήταν εκείνο το μείζον γεγονός – η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όπως θα λέγαμε – που σας έκανε να αποφασίσετε να κλείσετε πίσω σας την πόρτα του συνδυασμού στον οποίο ανήκατε μέχρι πρόσφατα;

.

Όπως γνωρίζετε, ανήκα στον συνδυασμό της πλειοψηφίας από τα πρώτα κιόλας λεπτά της δημιουργίας του και για οκτώ συνεχή έτη υπηρέτησα τη σοβαρή θεσμική θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τον Νοέμβριο του 2018 ανεξαρτητοποιήθηκα και αποχώρησα από τον συνδυασμό μου για λόγους που ανακοινώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και γνωστοποιήθηκαν στους δημότες μέσω του Τύπου και στους οποίους και σήμερα αναφέρομαι.

Είναι δεδομένο ότι για να αποχωρήσει ένα ιδρυτικό στέλεχος από τον συνδυασμό του τα προβλήματα θα είναι πολλά και, βέβαια, δεν θα έχουν δημιουργηθεί από τη μία μέρα στην άλλη.

Από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτητοποίησής μου ανέφερα ότι τα προβλήματα με τη διοίκηση επικεντρώνονταν κυρίως στο πρόσωπο του δημάρχου και στον τρόπο που ασκούσε διοίκηση, προβλήματα στα οποία αντιδρούσα επί σειρά ετών, στο πλαίσιο του συνδυασμού μου, αισιοδοξώντας να επιλυθούν εσωτερικά για να συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με τις αξίες και τις αρχές που είχαμε δεσμευτεί απέναντι στους δημότες. Ωστόσο, ουδέποτε εισακούστηκα, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να γιγαντώνονται και πλέον η λήξη συνεργασίας μου με τον νυν δήμαρχο να είναι μονόδρομος.

Αναζητώντας τώρα το μείζον γεγονός που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση, εύκολα ξεχωρίζω την ολοκληρωτική απουσία της διοίκησης από τον Δήμο και τους δημότες του, την έλλειψη άμεσης επαφής με τον κόσμο, την ανεπάρκεια και αδιαφορία για την καθημερινότητα του πολίτη και την πλήρη στασιμότητα σε μείζονα θέματα που ταλανίζουν επί σειρά ετών τον Δήμο. Αυτοσκοπός δεν θα πρέπει να είναι η εκλογή αλλά η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και εγώ πλέον αδυνατούσα να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης για άλλη μία τετραετία με τον συνδυασμό της διοίκησης!

.

Κύριε Σταθόπουλε, η ερώτηση από μόνη της εμπεριέχει την αποδοχή ότι υπήρξε αυτή «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Πάντα υπάρχει εκείνο το σημείο όπου κάθε άνθρωπος καλείται να αποφασίσει αν η αξιοπρέπεια, η προσωπικότητα, οι αρχές του και η στάση ζωής, μπορούν να υποβαθμιστούν απέναντι σε μεθοδεύσεις, στρεβλώσεις, εμμονές. Όταν μάλιστα όλα αυτά αφορούν πολιτικές επιλογές, τότε εκτός της προσωπικής αντιμετώπισης, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η εντολή των ψηφοφόρων, τους οποίους εκπροσωπούμε.

Υπήρξα επί εννέα έτη ηγετικό μέλος του συνδυασμού και ιδρυτικό στέλεχος της Συμπολιτείας. Γεγονότα του τελευταίου έτους διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην απόφασή μου να αποχωρήσω. Σε καμία περίπτωση δεν διαγράφω ανθρώπινες σχέσεις και προσωπικές φιλίες με ανθρώπους που συνεργάστηκα, ούτε προσπάθειες που προσέφεραν θετικά αποτελέσματα σε θέματα του Δήμου. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να αναφερθώ περαιτέρω σε μια κατάσταση που ήταν, αν μη τι άλλο, δυσάρεστη και σε συμπεριφορές ανθρώπων, που αποδείχτηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης και της αξίας που τους περιέβαλα.

Ξέρετε η λαϊκή έκφραση «όλα εδώ κρίνονται», περικλείει μια απλή αλλά σοφή πραγματικότητα. Η δική μου ευθύνη είναι να αφήσω όποια πικρία και απογοήτευση υπήρξε και να ατενίσω το μέλλον.  Ο «κύβος ερρίφθη» από τη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής μου. Ο Δήμος δεν αντέχει άλλες εμμονικές λογικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αυτά ελάχιστα, έως καθόλου, απασχολούν τους κατοίκους. Είμαστε εδώ δίνοντας αρκετό προσωπικό χρόνο, προσπαθώντας να προτείνουμε λύσεις και να βρούμε διεξόδους σε προβλήματα που αφορούν στις πόλεις μας.

Όλα τα άλλα απάδουν της αποστολής που έχουμε αναλάβει. Το τέλος κάθε εποχής υποδέχεται μια νέα εποχή, που νομοτελειακά έρχεται.

Κώστας Καλλιανιώτης και Ευαγγελία Μπουσίου

Και ο «γάμος» με τον συνδυασμό Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή πώς προέκυψε;

.

Ο νέος εκλογικός νόμος, η καθιέρωση της απλής αναλογικής, επιβάλλει σε όλους μας προσπάθεια για συνεργασίες, συμμαχίες και συγκλίσεις. Ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος ήρθα σε επαφή με τους περισσότερους υποψηφίους δημάρχους, αλλά και μεμονωμένα με συναδέλφους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Στόχος ήταν η διερεύνηση κοινών οραμάτων – στόχων και κοινών τρόπων δράσης για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, Αντώνης Φειδοπιάστης, είναι ένας άνθρωπος τον οποίο γνωρίζω όχι μόνο τα οκτώ χρόνια κοινής θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης, αλλά και από προηγούμενα χρόνια, όταν εγώ ήμουν δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μελισσίων και εκείνος του Δήμου Νέας Πεντέλης, και, όπου και όταν χρειάστηκε, συνεργαστήκαμε άριστα.

Στον παρόν συνδυασμό ανήκουν επίσης, εκτός των υπολοίπων υποψηφίων, και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι τους οποίους γνωρίζω πολλά χρόνια και με τους οποίους συνεργάστηκα, είτε στον συνδυασμό του νυν δημάρχου είτε συνολικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, πριν τη δική τους ανεξαρτητοποίηση. Η γνωριμία μας αυτή, η προηγούμενη καλή συνεργασία μας, αλλά και η καθαρότητα και εντιμότητα των προσώπων, το πάθος για προσφορά και η κοινή στόχευση, έθεσε τις βάσεις για μια ουσιαστική επαφή, που οδήγησε στη διαπίστωση «κοινών τόπων» για τα ζητήματα του Δήμου μας και στην περαιτέρω συνεργασία μας για τις επερχόμενες εκλογές.

.

Κάθε πολιτικός «Γάμος» προϋποθέτει γνωριμία, αλληλοεκτίμηση, κοινούς στόχους, συνεργασία, εμπιστοσύνη, καλή χημεία, συναντίληψη.

Στη δεκαετία του 2000 υπήρξα επικεφαλής συνδυασμού που αντιπολιτευόταν τη διοίκηση του Δήμου Νέας Πεντέλης, στην οποία συμμετείχε ο Αντώνης Φειδοπιάστης. Διαφωνούσαμε σε θέματα όπου υπήρχε διαφορετική εκτίμηση και παράλληλα συμφωνούσαμε σε άλλα θέματα όπου οι απόψεις μας ταυτίζονταν. Ήταν αρκετές οι φορές που μέσα από διάλογο η τότε διοίκηση Κοσοβίτσα άκουσε θετικά τις προτάσεις μας και το αντίστροφο. Οικοδομήθηκε αυτό που η δημοκρατική διαδικασία επιτάσσει, η αξία του διαλόγου, της πειθούς με επιχειρήματα, χωρίς αγκυλώσεις και  προσχηματικές διαφωνίες.

Με τον Αντώνη Φειδοπιάστη όλα αυτά τα χρόνια μιλούσαμε και αναπτύσσαμε προβληματισμούς  πάνω σε θέματα που αφορούσαν στον Δήμο. Διαπίστωσα, προϊόντος του χρόνου, τη δυνατότητα συνεννόησης και το ειλικρινές πνεύμα συνεργασίας που διέπει και τους δυο μας.

Σήμερα είναι αδήριτη ανάγκη για μια υπέρβαση που θα φέρει κοντά ανθρώπους που έως χθες ήταν σε διαφορετικούς χώρους και, με ειλικρίνεια, να υπάρξει μια νέα υπεύθυνη πρόταση για νέα αρχή στον Δήμο μας.

Κώστας Καλλανιώτης και Ευαγγελία Μπουσίου στη συνέντευξη που παραχώρησαν στο «Ε».

Προέρχεστε από πολιτικούς χώρους διαφορετικούς από αυτόν που προέρχεται ο επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνης Φειδοπιάστης. Κάποιους παραξενεύει αυτό; Εσείς πώς το ερμηνεύετε;

.

Ίσως, για τον λόγο που αναφέρετε, στο πρώτο άκουσμα της συνεργασίας μου με τον Αντώνη Φειδοπιάστη να προκληθεί έκπληξη. Όποιος όμως με γνωρίζει και παρακολουθεί τον τρόπο που πολιτεύομαι τα 24 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα γνωρίζει ότι πάντοτε λειτουργούσα μακριά από κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες, απαλλαγμένη από οποιεσδήποτε δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, χωρίς αγκυλώσεις και περιχαρακώσεις, δίνοντας σημασία στα πρόσωπα και την προοπτική που δημιουργούν για τον τόπο μου.

Γρήγορα λοιπόν πιστεύω ότι η αρχική έκπληξη για τη συνεργασία μου με τον Αντώνη Φειδοπιάστη θα μετατραπεί σε ενδιαφέρον για τον λόγο της απόφασής μου να συνεργαστώ μαζί του και τα εχέγγυα που αυτός προσφέρει.

.

Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να ελέγχεται και να καθοδηγείται από τα κόμματα; Τι είναι αυτό που θα εμποδίσει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες να συναντηθούν και να συνεργαστούν, με γνώμονα το καλό του τόπου που ζουν;

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είναι προθάλαμος των κομμάτων και όποτε γίνεται, κανένα όφελος δεν έχουν από αυτόν τον εναγκαλισμό ο Δήμος και οι δημότες. Ζήσαμε πολλές φορές το φαινόμενο των «μπλε», «πράσινων», «κόκκινων» δημάρχων και είμαι σίγουρος ότι ελάχιστα προσέφερε στην ανάπτυξη του αυτοδιοικητικού μοντέλου. Τα Δημοτικά Συμβούλια κατάντησαν καρικατούρες της Βουλής, με δημοτικούς συμβούλους να διαγκωνίζονται ποιος θα αναδειχτεί πιστότερος παράγοντας της όποιας κομματικής γραμμής. Αντεγκλήσεις με πολιτικά κίνητρα, ουκ ολίγες φορές, έπαιρναν διαστάσεις εκεί που έπρεπε να δοθεί χρόνος και ενδιαφέρον σε θέματα που αφορούν στην πόλη που τους εξέλεξε.

Ο κάθε ένας από εμάς έχει την πολιτική του τοποθέτηση. Στον τόπο μας, όμως, πρέπει να βρούμε κοινό βηματισμό, κοινές προτάσεις και όραμα, κάνοντας στην άκρη ό,τι δεν αφορά στις πόλεις που εκπροσωπούμε. Αν αυτό, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, κάποιοι το πολεμούν είναι γιατί αναπτύχθηκαν μέσα σε συνθήκες κομματικού σωλήνα και ταυτίζουν την παρουσία τους με την κομματική εξάρτηση.

Οι λύσεις των προβλημάτων του Δήμου απαιτούν συνεργασία όλων των πολιτικών τάσεων, συνεργασία φορέων, συνεργασία πολιτών. Απαιτούν ξεπέρασμα της αντίληψης «δικοί μας και δικοί τους». Κανείς δεν περισσεύει, κανείς δεν είναι κανενός. Οι κομματικές ταυτότητες δεν χωρούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο συνδυασμός στον οποίο ανήκετε πλέον έχει το όνομα Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή. Ωστόσο, από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους που τον απαρτίζετε οι περισσότεροι έχετε αρκετά «χιλιόμετρα» στην Αυτοδιοίκηση. Πόσο νέους σας κάνει αυτό;

.

Η ελληνική γλώσσα στο επίθετο «νέος» δίνει πολλές ερμηνείες. Σίγουρα οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουμε στον συνδυασμό έχουμε αρκετά χρόνια θητείας στο Δημοτικό Συμβούλιο, η ομιλούσα μάλιστα διανύω την έκτη συνεχή τετραετία μου.

Το πολύτιμο εδώ βρίσκεται στον συνδυασμό της εμπειρίας και της γνώσης με το πάθος και τη συνεχή διάθεση για προσφορά. Όσο νιώθεις την πρόκληση, επιθυμείς την ενημέρωση και την εκπαίδευση στους ρυθμούς της εποχής, έχεις τη διάθεση για άμεση επαφή και συνεργασία για ό,τι καινούργιο, με αίσθηση της ευθύνης και αγάπη για τον δημότη, είσαι νέος, λειτουργείς με «φρέσκιες» ιδέες και διαδικασίες, κάνεις μια Νέα Αρχή.

.

Χαμογελάω γιατί κανείς δεν θέλει να απεμπολήσει τον χαρακτήρα της νεότητας για τον εαυτό του. Πάντως και οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι που αναφέρεστε είμαστε ηλικιακά σε μια ώριμη και ταυτόχρονα δημιουργική φάση. Νέος δεν χαρακτηρίζεται κάποιος επειδή το λέει η ημερομηνία γέννησής του. Το νέο, το σύγχρονο, το δυναμικό, βρίσκονται στο μυαλό και την καρδιά μας. Η νεότητα βρίσκεται στον τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και της κουλτούρας που διακρίνει τον κάθε άνθρωπο. Όσο ρατσιστικό είναι να θεωρούμε τον 25άρη ανέτοιμο να ασχοληθεί με τα κοινά, άλλο τόσο είναι να θεωρούμε τον 40άρη ή 50άρη παρωχημένο και γερασμένο.

Προσωπικώς έχω ασχοληθεί για πάνω από 20 χρόνια με νέους ανθρώπους μέσα από τη συμμετοχή μου στον εθελοντισμό και καταλαβαίνω τη γλώσσα, τις ανησυχίες και τα χαρακτηριστικά των νέων ηλικιών. Έχω τρεις κόρες που μου δίνουν καθημερινά το στίγμα της νεότητας και η δυνατότητα κατανόησης είναι βασικό κριτήριο για να υπάρξει σύνθεση απόψεων και επικοινωνία.

Ο συνδυασμός Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, εκτός από εμάς που αναφέρατε, έχει στους κόλπους του μεγάλο αριθμό νέων υποψηφίων, με σπουδές, ενδιαφέρον για τον τόπο και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για την κάθε μια περίπτωση ξεχωριστά. Η όσμωση των ηλικιών και των απόψεων είναι αυτή που θα δώσει προτάσεις και θα φέρει αποτελέσματα στη νέα εποχή που οραματιζόμαστε για τον Δήμο.

Εν κατακλείδι σας απαντώ, πως νιώθω πολύ νέος ακόμα.

Κ. Καλλιανιώτης, Αντ. Φειδοπιάστης και Ευαγγ. Μπουσίου μπροστά στα γραφεία του συνδυασμού Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, στα Μελίσσια.

Από την καθημερινή επαφή σας με τον κόσμο στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για το οποίο παραπονιούνται οι κάτοικοι σε Μελίσσια, Νέα Πεντέλη και Πεντέλη;

.

Πιστεύω ότι το σημαντικότερο πρόβλημα για το οποίο παραπονιούνται οι κάτοικοι και των τριών Κοινοτήτων του Δήμου μας είναι η ανεπάρκεια της διοίκησης να αντιμετωπίσει την καθημερινότητά τους, αφού δεν υπάρχει καθαριότητα, τα ογκώδη και τα ξερά κλαδιά χρονίζουν στα πεζοδρόμια, δεν υπάρχουν υποδομές για ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, καθώς στους περισσότερους δρόμους δεν υπάρχουν επαρκή πεζοδρόμια, αλλά και των οχημάτων, αφού παρατηρείται έλλειψη ασφαλτοστρώσεων.

Πάντοτε βέβαια παραμένει ψηλά στα θέματα που θέτουν οι δημότες, ιδίως των Μελισσίων και της Νέας Πεντέλης, η μη απόκτηση και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, απαραίτητων για την αναβάθμιση της ζωής των δημοτών μας.

.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει κύριο μέλημά της τα καθημερινά προβλήματα του Δήμου, της πόλης, της γειτονιάς, του κάθε κατοίκου. Η διάκριση μεταξύ «υψηλής» πολιτικής και διαχείρισης της καθημερινότητας είναι κάτι που αντιμετωπίζω με δυσπιστία. Είναι ψευδεπίγραφη. Υψηλή πολιτική για τον Δήμο είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ο Δήμος μας πρέπει να κάνει την απαραίτητη μετάβαση σε μοντέλα σύγχρονης λειτουργίας και να θέσει βασικές προτεραιότητες, τις οποίες θα προωθήσει μεθοδικά, με σοβαρότητα και στοχοπροσήλωση.

Προέρχομαι από τη Δημοτική Κοινότητα της Νέας Πεντέλης. Η πόλη μου έχει προβλήματα διαφορετικής υφής από αυτά των Μελισσίων ή της Πεντέλης. Ξεκινώντας από το προφανές, που είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος στην κεντρική πλατεία και τους βασικούς δρόμους, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την έλλειψη κοινωνικών δομών που θα καλύπτουν βασικές ανάγκες των κατοίκων. Επίσης, θα αναφέρω την ανάγκη δημιουργίας ενός δεύτερου παιδικού σταθμού.

Θέματα, επίσης, που πρέπει να δώσουμε λύσεις είναι αυτό του γηπέδου, η μεταφορά των πυλώνων εκτός οικιστικού ιστού, η προστασία του βουνού και του περιαστικού δάσους, η αξιοποίηση παλιών λατομείων, η όχληση της λαϊκής αγοράς, η καθαριότητα, η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης.

Τα περισσότερα είναι θέματα που μπορούν να έχουν μια μόνιμη και επωφελή για τους κατοίκους λύση. Αλλά και στα προβλήματα που απαιτούν μεγάλη προσπάθεια, έχω την πεποίθηση ότι η σοβαρή ενασχόληση – και όχι η ανά τετραετία προεκλογική τους προσέγγιση – θα φέρει αποτελέσματα.

Γιατί πιστεύετε ότι εσείς και ο συνδυασμός σας είστε οι καταλληλότεροι για να δώσετε άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε αυτά τα προβλήματα;

.

Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς, που διαθέτουν γνώση των προβλημάτων του τόπου και εμπειρία και θέση για την επίλυσή τους  και νέους ηλικιακά ανθρώπους, σε πλήρη αρμονία με τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή και τη λειτουργία της, γεμάτους ενθουσιασμό και όραμα.

Λειτουργεί σε πολυσυλλεκτικό πλαίσιο, μακριά από κομματικές δεσμεύσεις, μικροπολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες και εφαρμόζει ήδη αποτελεσματικά την επείγουσα πλέον ανάγκη για συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ όλων των υγιών δυνάμεων του Δήμου μας, για την αντιμετώπιση προβλημάτων που χρονίζουν.

Αυτός, λοιπόν, ο συνδυασμός δίνει τη βεβαιότητα στους δημότες, μέσω των υποψηφίων του, ότι θα είναι δίπλα τους, με αποκλειστικό μέλημα την προσφορά στον τόπο και τη βελτίωση του τρόπου διαβίωσης.

.

Αν δεν το πιστεύαμε δεν θα ήμασταν εδώ!

Πραγματικά σήμερα είναι μια μεγάλη ευκαιρία ο Δήμος να αλλάξει εποχή. Το ψηφοδέλτιο, οι άνθρωποι δηλαδή που απαρτίζουν τον συνδυασμό Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, είναι μακράν ό,τι καλύτερο υπάρχει ως πρόταση μέχρι σήμερα. Είναι μια εξαιρετική σύνθεση ανθρώπων, γνώσεων, ικανοτήτων.

Είπα και πριν ότι είμαστε πολίτες με επαγγελματική πορεία των οποίων το ζητούμενο δεν είναι η καταξίωση μέσω της ενασχόλησης με τα κοινά, αλλά η ικανοποίηση της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής. Βλέπω ανθρώπους με δίψα για δημιουργία και όρεξη για δουλειά. Την ώρα που άλλοι συνδυασμοί διαγκωνίζονται αγωνιούντες για την εξασφάλιση κομματικής εύνοιας και στηρίξεων από μηχανισμούς, εμείς εστιάζουμε την προσπάθειά μας στα προβλήματα του Δήμου.

Βλέπουμε στα μάτια τους δημότες, μιλάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, ακούμε σκέψεις και προτάσεις. Δεν ψάχνουμε «πελάτες», δεν μαζεύουμε τον κόσμο σε κανένα «μαντρί», κάνοντας κομματικές συνάξεις. Μιλάμε και προβληματιζόμαστε για λύσεις που μπορούμε να δώσουμε σε κάθε θέμα που απασχολεί τον Δήμο μας.

Κύριε Σταθόπουλε, θέλουμε τον κόσμο, τον κάθε κάτοικο, συνεργάτη μας και τους εαυτούς μας εκπροσώπους του. Υπό αυτή την έννοια, είμαστε μακράν οι καλύτεροι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet